Grecia continentala sau insulara?

Printre tarile pe care merita sa le vezi macar o data in viata, Grecia are un loc rezervat. Istoria sa plina de evenimente este bine conservata si astazi, exportata in legende si sport, dar valorificata cel mai puternic in interiorul tarii. Grecia isi respecta istoria si si-o pune in valoare prin multe obiective turistice importante, in capitala Atena, dar si in multe alte locuri. Farmecul Greciei se simte insa si in alte lucruri – in peisaje, locuinte si in stilul de viata al oamenilor.

vacantaGrecia surprinde si prin diversitate, chiar si in zone apropiate una de alta. Ca turist, ai multe de vazut si de trait, putand sa realizezi chiar un top al locurilor preferate din Grecia pe care merita sa le vezi macar o data. Multe persoane indragesc atat de mult litoralul grecesc incat nu se multumesc in a-l vizita o singura data, ci revin chiar in aceleasi locuri de mai multe ori. Personal, am prieteni care au facut din vizitele in Corfu un obicei de fiecare vara… si ii inteleg, caci am fost si eu in Corfu Town, Ipsos, Pyrgi, Sidari si as reveni cu placere in aceste locuri oricand.

Un oras unic este insa Atena, care te poarta prin istorie, dar unde modernitatea nu lipseste deloc. In Atena, ai nevoie de macar o saptamana pentru a vizita locurile de prin ghidurile turistice, dar si pentru a gusta din spiritul grecesc al distractiei si pentru a intelege de ce grecii pun mare pret pe placerea din timpul liber. O seara traditionala grecesca te poate face sa uiti de griji, iar o seara in Pireu iti poate da impresia ca viata este mai frumoasa cand o lasi sa se scurga incet, incet, in timp ce-ti savurezi frappe-ul pe la terasele deschise si noaptea.

Cand ai crezut ca le-ai vazut pe toate descoperi Salonic, un loc emancipat, unde te-ai gandi ca toata lumea traieste pentru placeri si pentru viata de noapte; este greu sa crezi ca unii duc aici o viata normala, muncind sau facand altceva decat sa traiasca fiecare clipa din plin. Evident, si aici sunt multe locuri in care ghidurile turistice iti spun ca trebuie neaparat sa bifezi o vizita.

cocktail holidaysGrecia continentala sau insulara? Este greu sa faci alegeri, ideal este sa le incerci pe ambele, pe rand, in diverse feluri, caci sunt atatea locuri in care poti ajunge, mai ales in privinta insulelor. Oriunde ai merge, o rezervare din timp te face sa economisesti – Grecia este oricum o destinatie destul de ieftina, nu intamplator este plin de italieni (care vor sa se simta ca acasa, dar sa plateasca mult mai putin). Agentii de turism precum Cocktail Holidays au in oferta multe destinatii din Grecia, promovand conceptul de early booking prin discounturi generoase.

4 Comments

  1. Andreea Barbu

    Votez insulele 😀 Perfecte pentru PLAJA SI VARA!

    • razvaniancu

      Pe ce insule ai fost?

  2. Elena

    Aici un vot pentru insule! 😀

    • razvaniancu

      Deja 2 voturi 🙂

Comments are closed