Mai multa primavara in magazine

Venirea primaverii se simte nu doar in natura, ci si in… magazine. Au aparut noi colectii, iar accesoriile si bijuteriile sunt in prim-plan, la concurenta cu hainele de vara si costumele de baie. Dupa un sezon rece, in care hainele groase acopereau tot, acum Soarele le permite tuturor sa isi etaleze mai usor elementele care aduc primavara in garderoba. Bijuteriile au mai mult farmec si sunt tot mai cautate, inca din perioada 1-8 martie, cand s-a dat startul oficial pentru astfel de cumparaturi “de sezon”.

coliere 2Din ce am observat, in ultima perioada sunt tot mai purtate bijuteriile lipsite de monotonie, cat mai mari si cat mai colorate. Tinerii par sa puna mai putin accentul pe valoarea pieselor, materialele conteaza mai putin – ceea ce mi se pare foarte corect, pana la urma daca ai diamante sau aur de mare puritate, nu este atat de important pentru toata lumea.

Cand porti o bijuterie, nu ai etichete atasate care sa descrie materialele, important este pur si simplu efectul vizual, designul. Multe persoane se plictisesc repede de bijuterii si prefera sa le schimbe an de an, de aceea poate fi mai rentabil sa nu investesti enorm in acest sector, ci mai degraba sa cumperi piese accesibile, care iti vor permite sa ai “dreptul” la o varietate mai mare.

coliereColierele sunt parca tot mai mari si mai expresive, iar culorile nu lipsesc din aceasta categorie. In loc de simplele nuante de argintiu si auriu, acum vezi rosu, verde, albstru, roz… pietre de toate formele, perle, cristale si alte elemente care fac parca fiecare piesa sa fie unica. Se apreciaza tot mai mult manufactura, in dauna produsului de serie. Colierele, ca si bratarile si inelele, nu mai sunt in prezent doar o “formatiune de metal si pietre”, ci integreaza fel de fel de materiale si culori, elemente originale care atrag privirea si care pot rezona foarte bine cu personalitatea celei care le poarta.

Observ ca au succes bijuteriile in stil retro, hippy, cele care ma duc cu gandul la libertate, relaxare si… Vama Veche. Imi place ca se pune mai mult accent pe forma si mesaj, decat pe continut, pe materie prima. Preturile sunt foarte accesibile, cu cateva zeci de lei poti cumpara o pereche de cercei, un inel, o bratara sau chiar un colier.

Magazinele online specializate, precum ByAlya.com, propun o gama larga de modele, iar livrarea se face rapid, prin curier. Avantajul cumparaturilor online este ca produsele comandate pot fi returnate intr-un anumit termen, in cazul in care acestea nu sunt pe masura asteptarilor. De pe internet nu lipsesc promotiile, deci preturile pot deveni si mai prietenoase 🙂