Nunta de poveste cu imagini de poveste

Am fost mereu de parare ca fotografiile de la nunta sunt mai importante decat filmarea nuntii. La un video lung te uiti poate ocazional, desi cel mai probabil te vei uita poate pe la pensie, daca apuci acest moment 🙂 In rest, ritmul vietii ne face sa nu avem timp decat pentru prezent, iar pentru trecut sa ne rezumam la amintiri si la fotografii (adica amintiri pe hartie). Tocmai de aceea, fotografiile de la nunta sunt cele care readuc de fapt povestea iar si iar, in unele momente in care iti permiti sa te uiti pe album.

foto bogdan mitricaNu este simplu sa alegi fotograful de nunta, dar partea buna este ca te poti documenta pe internet. Gasesti multi fotografi, in functie si de zona in care locuiesti. Daca insa esti placut impresionat de portofoliul unui anumit fotograf si chiar vrei sa-l ai la nunta, distanta nu poate fi atat de mare in Romania, deci orice este posibil, cu un anumit pret.

Personal, prefer inclusiv fotografiile alb-negru, deci as stabili impreuna cu fotograful (de fapt, am si facut-o cand am avut ocazia) ce fel de elemente post-productie poate face. Evident, nu sunt fan colaje cu locuri celebre din lume pe post de fundal, asa cum am vazut ca se mai practica 🙂

Un element important: ai grija sa contractezi fotograful de nunta cu cat mai mult timp inainte. Daca este unul bun, cel mai probabil isi va face planurile din timp, deci risti sa nu il poti avea alaturi de tine in momentul dorit. Desigur, la fel trebuie sa procedezi si cu alte elemente – stabilirea locatiei in care se face nunta, muzica etc.

Cat de importanta este nunta la romani si mai ales fotografia de nunta putem observa daca ne ducem la bunici, strabunici sau pe la batrani in general, chiar si la sate. Oricat de saraci ar fi fost si oricat de rare erau fotografiile cu multe zeci de ani in urma, cel mai probabil tot au tinut sa imortalizeze acele momente speciale.

In trecut, oamenii faceau foarte rar poze, iar nunta era poate chiar singurul moment in care se merita orice pret, orice sacrificiu, orice efort. Tineretea multor oameni a ramas in acele poze. Nunti de poveste, in imagini de poveste. Restul este viata, cu bune si cu rele. (sursa foto articol: www.mitrica.com).