Si institutiile de stat pot profita de tehnologia moderna

Cand vine vorba despre stat si tehnologie, imi vin in minte diverse scandaluri publice in care s-au cheltuit bani publici destul de aiurea. Uneori pur si simplu fara rost, de dragul trendului de a fi in pas cu lumea moderna, in alte cazuri cu intentia de a face vanzare unor parteneri de afaceri… Chiar in prezent exista anchete in zona de educatie si nu numai, cu privire la licente software.

Exista totusi si exemple pozitive, cand tehnologia chiar este aleasa (de la un partener privat, normal, caci aceasta este piata IT oriunde in lume) in mod corect, pentru a eficientiza anumite activitati. Si ma voi referi la un exemplu ce tine de implementarea unui program de salarizare pentru bugetari la cea mai renumita universitate din tara – Universitatea din Bucuresti. Ca o paranteza, am remarcat adesea faptul ca aceasta institutie educationala reuseste sa se miste in pas cu vremurile, inclusiv pe partea de campanii de promovare (imi amintesc de campaniile Facultatii de Litere – “Numele mari se formeaza cu litere”). Bloguri, Facebook, website-uri – toate acestea sunt normale, instrumente utilizate cu succes in acest mediu.

hrp logoUniversitatea din Bucuresti a implementat solutii HRP pentru rezolvarea problemelor de salarizare. Ce este HRP? Un brand de top pe nisa sa de activitate, care ofera solutii performante unor companii private precum eMag, G4S, Libra Internet Bank, Astra Asigurari, Bergenbier sau Pizza Hut & KFC. Altfel spus, o carte de vizita impecabila. SoluTia de salarizare “Sal – Expertul tau in Salarizare” a fost selectata initial datorita pretului cel mai mic pentru sistemul de salarizare care sa indeplineasca cerintele Universitatii din Bucuresti, aflam de pe hrp.ro.

“Ulterior, s-a dovedit ca anvergura modificarilor legislative din zona de salarizare bugetari si expansiunea proiectelor cu finanţtare europeana nu ar fi putut fi gestionata decat printr-un sistem foarte flexibil si fiabil, care sa permita adaptarea la schimbarile majore de structura si legislatie, caracteristici care au reprezentat avantajul solutiei Sal in multiple implementari cu grad mare de complexitate”, se precizeaza in aceeasi sursa, unde sunt prezentate toate beneficiile pe care Universitatea le are in urma colaborarii cu HRP (brand al Romanian Software).