Un acoperis deasupra capului

Vorbele de duh din “intelepciunea populara” a romanilor sunt, in general, o expresie a resemnarii si a modestiei. Stim cu totii despre discutiile din jurul baladei Miorita, cu ciobanul care stie ca va fi atacat, insa lasa lucrurile la voia intamplarii, a destinului. Ce-si doreste romanul simplu? Pe langa sanatate si ceva de mancare, “un acoperis deasupra capului”. Din fericire, romanul a mai evoluat in ultima perioada, iar clasa medie incepe sa se contureze, chiar daca inca foarte timid. Romul a devenit mai pretentios, mai atent la detalii. Mai nou, incepe chiar sa-si cunoasca drepturile de cetatean (european) si de consumator (tot european), asa ca are alte asteptari de la viata.

Acoperisul de deasupra capului ramane o chestiune vitala, caci tine de omul civilizat, care are nevoie de un adapost confortabil. Dar acoperisul acesta nu mai poate fi oricum, ci este necesar sa fie unul de calitate superioara. In vara 2014, ultima data cand am iesit cu trenul din Romania, spre Budapesta, nu am putut sa nu observ (din nou) ca cele mai multe sate din Ungaria au case frumos aranjate, cu acoperisuri “ca la carte” sau mai bine zis ca in fotografiile de reclama ale firmelor ce vand acoperisuri. In Austria, deja totul este perfect, rar vezi o casa care nu se incadreaza in peisajul general.

In tara noastra, din pacate, in multe zone din tara, vezi (tot din tren) sate intregi cu case ale caror acoperisuri arata ca dupa razboi; carpite si aranjate astfel incat sa existe un oarecare confort, dar cu siguranta nu prea bun; iar la capitolul “aspect”, nici nu mai are rost sa spun cat de urat arata totul… Desigur, avem si noi satele noastre frumoase si bine ingrijite, dar inca suntem departe de Occident. Facem pasi spre Vest, dar mici si nesiguri.

acoperis tigla metalica karatAstazi, exista solutii accesibile in materie de acoperisuri. Romanii pot alege spre exemplu sistemul de acoperisuri cu tigla metalica Karat. Pe www.karatmetal.ro pot fi aflate detalii complete despre raportul bun calitate – pret al acestui brand care a inceput sa fie tot mai vizibil pe piata (chiar l-am remarcat la un magazin de specialitate, multi-brand). De la tigla metalica premium si pana la jgheaburi si burlane, totul se poate comanda pentru un proiect de acoperis ideal “deasupra capului”.