Escape Room Constanta: BreakTheCode, Camera Abstracta – prima mea experienta de acest gen

Nu mai incercasem de ceva vreme distractii noi, iar conceptul de “escape room” am observat ca devine tot mai popular in tara noastra. Ba chiar am auzit de tot mai multe corporatii care aleg sa faca team building rezolvand enigme in echipa, incercand sa evadeze in cele 60 de minute “regulamentare”. Asadar, am ales BreakTheCode si a lor Camera Abstracta, foarte aproape de Piata Ovidiu din Constanta. Nici ca se putea un loc mai bun sa fie ales – etajul unei cladiri cu aer interbelic, chiar in centrul turistic al orasului. Urci pe niste scari, urmezi sagetile si ajungi la “receptie”, sau cum se numeste locul unde faci cunostinta cu BreakTheCode – escape room Constanta.

Am fost o echipa de doi (deci formula minima), asa ca stiam ca nu va fi usor. Recunosc ca aveam ceva emotii (“Daca nu iesim in 60 de minute?”). Cand ni s-a spus ca “totul este foarte logic, iar formulele de calcul ar putea fi in sine rezolvate si de un copil de clasa I”, stresul a crescut si mai mult 🙂 Macar daca ni se spunea ca este extrem de dificil, am fi avut o scuza in caz de esec. Dar asa…

escape room constanta camera abstracta 2

Ei bine, am intrat in Camera Abstracta si a pornit cronometrul. In primul minut, am avut un sentiment ciudat, probabil inclusiv din cauza designului camerei… un model aparte care se repeta obsesiv. Dincolo de asta, am inceput sa cautam indicii – si erau pe toate partile, doar ca mai lipsea organizarea logica din partea noastra 🙂 Am reusit sa ne mobilizam in cele din urma, am descuiat lacate si am dezlegat “mistere”. De fapt, este o insiruire de jocuri logice, doar ca trebuie sa prinzi in general singur regulile. Culori, cifre, simboluri, lumini, mesaje, puncte cardinale – totul conteaza cumva, undeva, candva.

Am avut cateva momente in care nu credeam ca vom reusi sa terminam. Am primit si ceva ajutor, caci am cerut hint-uri 🙂 In cele din urma, cand am terminat jocul in aproximativ 50 de minute, parca nu ne venea sa credem ca am reusit. Gata? Pe bune? Se pare ca da. Acum am vazut si acest lucru pe website: “Crezi ca poti evada? Doar 67% reusesc”. Deci, nu e usor. Desigur, cand te uiti la final in urma, totul pare logic. Insa la final stii deja regulile, stii unde si cum sa te uiti. Si da, este perfect logic. Inca ceva, sa nu va imaginati ca este vorba despre o camera gen Indiana Jones sau alte camere misterioase pe care le vedem prin filme. La BreakTheCode, in Camera Abstracta exista multa tehnologie, totul este automat, facut la comanda. O expresie a tehnicii moderne – veti afla mai multe detalii la finalul experientei.

escape room constanta camera abstracta

Marturisesc ca mi-a placut teribil, a fost ceva adrenalina. Ii inteleg pe cei care devin captivati de escape rooms si care cauta mereu noi camere cu noi provocari. Pentru cei care ajung in Constanta, iata un loc care merita sa nu fie ratat, un obiectiv turistic demn de orice vacanta, indiferent de varsta participantilor (in sensul ca nu esti niciodata prea mare sa te joci). Aveti grija sa faceti rezervare inainte, gasiti pe www.breakthecode.ro toate modalitatile de contact.

“Esti incuiat intr-o camera impreuna cu prietenii tai timp de 60 de minute. Scopul este sa evadezi! Te simti confuz, te uiti in jur si incerci sa gasesti solutia evadarii… afla codurile, descifreaza misterele si stabileste un record! Echipele sunt formate din 2-6 persoane. Varsta minima este de 15 ani pentru echipe formate numai din elevi” – asa arata descrierea “oficiala” a experientei.

In calitate de om nascut si crescut in Constanta, pot spune ca orasul nu are multe lucruri cu care sa se laude in prezent, in afara de ceva istorie, de mare si de… centre comerciale. Cei de la BreakTheCode au meritul de a adauga un punct important pe harta turistica a orasului.

escape

1 Comment

Comments are closed