Bucurie prin sport – oameni mai prietenosi

Ceea ce imi place poate cel mai mult la Sarbatori (Craciun si Paste) nu tine de fapt mai deloc de partea religioasa (cel putin nu in mod direct), ci de partea cu oamenii cuprinsi de “spiritul” respectivelor perioade – adica oameni mai buni, mai prietenosi, mai zambitori, mai relaxati, mai… omenosi; oameni mai putini dispusi sa se certe, sa atace din orice, sa duca “razboaie” pe toate fronturile.

Oameni mai zen, cum se spune mai nou. Cel putin in luna decembrie, asta se simte cu adevarat, inca de la inceput de luna. Si acum, de Paste, macar cu o saptamana in urma tot parca s-a simtit aceasta atmosfera speciala. Asa ca o paranteza as spune ca mi se pare ridicol “crestinismul de ocazie”, adica oamenii care devin brusc buni pentru ca este Craciun sau Saptamana Mare si trebuie sa bifeze niste fapte bune, iar ulterior se intorc la… starea normala. Insa in lipsa de oameni buni mereu, ma multumesc si cu asta 🙂

O chestiune interesanta este ca la marile evenimente sportive internationale, mai ales daca participa Romania, toata lumea este mai buna, mai prietenoasa, oarecum ca la Sarbatorile de care povesteam mai sus. Brusc, toti suntem romani si ne mandrim cu asta. Daca obtinem si ceva victorii, cu atat mai bine. Asa pare sa fie si la Euro 2016 – deja atmosfera de “Sarbatoare” este indusa oarecum de brandurile care se promoveaza intens in asociere cu acest mega-eveniment din fotbal. Nici nu mai conteaza ca unii nu urmaresc deloc acest sport, joaca Romania si este de ajuns.

steaguri franta euro 2016Euro 2016 se va asocia si cu vara, o perioada cu mult soare in care oamenii sunt mai relaxati, mai fericiti (este demonstrat stiintific). Pariez ca va fi o atmosfera placuta, cel putin daca totul va fi ok in Franta pe plan de securitate (nici nu vreau sa ma gandesc la scenariul groaznic in care nu ar fi asa). Si apropo de pariuri, deja se cauta agentii recomandate pentru euro 2016. Cum adica ce agentii, din alea de pariuri sportive si in special case de pariuri online.

Este interesant ca la scurt timp dupa Euro 2016 urmeaza si Jocurile Olimpice de vara, din Brazilia. In cazul acestora, din pacate nu stiu daca va exista un interes atat de mare, caci Romania va fi cam slab reprezentata si este posibil sa avem medalii putine… In special lipseste gimnastica, ceea ce este ceva socant – ar fi pariat cineva pe asa ceva?! Totusi, tot sper la ceva bucurie prin sport, oameni mai prietenosi in aceasta vara.