Cum ne influenteaza motoarele de cautare online viata de zi cu zi

Cred ca fiecare utilizator de internet interactioneaza zilnic sau aproape zilnic cu motoare de cautare, cel mai des cu Google. Cand nu stim ceva, il intrebam pe acest “domn” (nu stiu de ce, il vad de genul masculin, fara a fi misogin 🙂 ). Cand vrem sa gasim ceva, tot Google. Am observat ca multe persoane tasteaza pe Google pana si adresele web pe care le stiu deja, probabil din obisnuinta de a trece mai intai prin acest motor de cautare de mare incredere.

Cum ne influenteaza chestia asta viata de zi cu zi? Pai destul de puternic. Multe informatii pe care le aflam depind de modul in care motorul de cautare ne expune rezultatele cautarii. Google ne influenteaza si asupra achizitiilor: ne trimite la anumite magazine online. Desigur, unele rezultate sunt previzibile, insa altele nu. Pentru multe rezultate concureaza o multime de website-uri si noi totusi ajungem sa dam click doar pe o parte din ele.

Aici ajungem la partea “din spate”, la cauza care determina efectul. Si este vorba despre SEO, adica optimizarea pentru motoarele de cautare. Google este un robot si, desi teribil de destept, actioneaza ca un robot, adica dupa niste algoritmi. Cei care stiu cum “gandeste” Google pot face ca website-urile lor sa fie mai in fata in rezultatele de la cautarile noastre. Astfel, dam click si ajungem pe un anumit website si nu pe altul.

lumea seoMai multe informatii despre seo pot fi gasite online… cautand pe Google 🙂 sau citind de exemplu articole seocom.ro. Aviz amatorilor de seo, care vor sa creasca si siteul lor intr-o luna cat altele in multe luni (sau niciodata): este bine sa te aliezi cu experti in domeniu, pentru a nu face experiente prea multe pe banii tai, riscand sa pierzi si bani si timp (deci dublu-bani). O firma de specialitate este seocom.ro, ca tot i-am amintit mai sus. Merita studiata oferta, merita studiata “problema” seo, daca ai un website si crezi ca Google nu te iubeste indeajuns.

In concluzie, noi toti depindem de Google, indiferent unde ne situam – proprietari de websiteuri sau utilizatori de internet in general (de fapt, in aceasta categorie suntem toti, caci si proprietarii de website-uri sunt si ei consumatori in viata de zi cu zi).