Licori pentru momente frumoase in viata de zi cu zi

Nu sunt un mare bautor, mai ales din cauze… functionale: lucrez adesea pana seara tarziu si, fie ca imi place sau nu, trebuie neaparat sa am mintea limpede, sa pot avea eficienta 🙂 Si totusi, apreciez momentele in care pot savura o bautura fina. Imi plac berile speciale (gen ale, de abatie, neagra, alba, nefiltrata) si imi place sa experimentez cat mai multe etichete. Cu ani multi in urma, cand pe la noi nu era deloc o asemenea varietate de marci de import, la orice iesire din tara gustam fel de fel de beri, incercand sa fac cunostinta cu cat mai multe dintre ele 🙂

ballantinesCu alcoolul tare nu sunt mare prieten, mai mult la ocazii speciale. Si atunci, tot asa, imi place putin si bun. Cu moderatie, asa cum se spune in reclame din motive de responsabilitate sociala, ca da bine la public 😉 Apropo, este teribil de amuzant la marcile ieftine (bere, vin, tarie, orice), cand toata reclama iti arata bautori “intensivi”, iti spun cat de cool este sa bei mult, apoi la final mentioneaza cumva ca trebuie sa consumi cu moderatie… Vazusem si o parodie pe tema asta, in South Park (serialul ala cu personaje ciudatele, care era mai demult pe MTV si care acum apare pe Comedy Central pe la ore tarzii).

sierra tequilaDeci, revin, alcool putin si bun. Daca este whisky si are multi ani, gen 21 (sa fie major inclusiv in USA) si daca are ambalaj premium, cu atat mai frumos 🙂 Merge si de 12 ani, sa nu fiu prea “cu nasul pe sus”. Pe vremuri, imi tinea mai des companie si tequila – imi amintesc de prima mea sticla de Sierra Gold (sau Reposado, dupa cum vad acum pe BauturaOnline.ro, magazin online de profil apropo). Nu stiu daca aveam 18 ani cand am primit-o (ups!), dar oricum nu am facut abuzuri. Noi, europenii, cunoastem alcoolul mai devreme, spre deosebire de americani care nu pun gura pe bere pana la 21 de ani, dar care se consoleaza inca de pe la scoala cu “iarba” 🙂

vin roseO placere deosebita mi-o aduce insa vinul. Mereu cu personalitate diferita, mereu altul de preferat. Prefer rosu si rose, dar apreciez si varianta alba. Vinul evolueaza si se maturizeaza, tocmai aici este ceva deosebit, sa-l cunosti si sa-l savurezi in functie de recomandarile de pe eticheta. Desigur, vinurile adevarate nu sunt cele low-cost, ci cele care incep de la niste zeci de lei (macar de pe la 12-15 lei, dar ideal peste 20-30). Si n-o spun eu sa ma dau grozav, ci am auzit in mod repetat specialistii din domeniu, cei cu papile gustative “dresate” sa fie rafinate cu adevarat, mofturoase si selective.

Cum spuneam mai sus, acum bautura se poate cumpara si online, si in Romania. Daca vrei sa faci shopping de specialitate, exista magazine special dedicate. Ideale si pentru cumparaturi inainte de petreceri si evenimente, dar si pentru cei cu gusturi rafinate, care vor sa se alimenteze cu multe vinuri din import, dar si de pe la noi din tara. Un Recas Cuvee Uberland nu gasesti oriunde. Si nici o Smerenie de Crama Oprisor. Sau poate preferi niste MIP Classic Rose Cotes de Provence. Poti cumpara de toate online, pentru momente frumoase offline. Nu uitati insa ca nu alcoolul face momentele, ci voi insisi. Bautura poate doar sa fie un element din cadru, dar nu cel principal. In plus, nu uitati de faza cu moderatie, ca este pe bune. Vinul sanatos este intr-o anumita cantitate, la fel ca un medicament. Hai noroc!