Intre mireasa demna de poveste si mireasa bridezilla

Desi este “de bine”, nunta vine cu valuri multe de stres, ca orice proiect grandios. Este o singura zi practic, insa pregatirile incep cu mult, mult timp in urma. In tot mai multe cazuri, rezervarile de restaurante, muzicieni si alte asemenea se fac chiar si cu 2 ani inainte (wow! deci aproape trec cei trei ani de lapte si miere pana te insori / mariti 🙂 ). Cu cat se apropie data, cu atat este mai mult stres. Unii apeleaza la servicii specializate in organizare de nunti si tot se streseaza intens cu toate detaliile. Cand faci lucrurile pe cont propriu si X, Y si Z au pretentii si pareri, cu atat mai rau. Dar iti amintesti ca este “de bine” si trebuie sa ramai cu zambetul pe buze.

La orice nunta, mireasa este in prim-plan. Nunta este mai mult a miresei decat a mirelui, acum in varianta moderna (in trecut, era si mirele personaj mai important, cu toate obiceiurile de pe lista de indeplinit). Si aud tot mai des de mirese isterice, care nu-si gasesc linistea pana cand nunta se termina si chiar si atunci au multe de comentat. Exista si un termen – bridezilla – ba chiar era si un serial de reality show cu acest nume, in care erau prezentate asemenea mirese groaznice.

Capriciile unei femei le poti suporta – in functie de femeie, poate fi chiar dragut tot acest “joc”. Insa am vazut niste bridezilla… cu adevarat personaj negativ! Horror! 🙂 Bine ca n-am avut parte de asa ceva, caci probabil ca nu mai aveam nici nunta… Din punctul meu de vedere, mireasa evident ca are voie sa aiba pretentii, nervi si capricii, dar cand transforma totul intr-o misiune imposibila in care este seful acela teribil, iar toti ceilalti sunt niste sclavi neapreciati… deja parca nu mai are nicio legatura cu aerul de poveste pe care ar trebui sa-l aiba o nunta si o mireasa.

Niste bridezilla mai poti vedea tot pe la americani cred, in ziua aceea de reduceri la rochii de mireasa. Unele sunt in stare sa se calce in picioare, sa faca orice pentru rochia de mireasa frumoasa si ieftina… Sigur, este cool sa cumperi la super discount, insa nici macar o sarbatoare a iubirii nu este un scop indeajuns de nobil pentru a scuze orice mijloace.

rochii mireasa
Daca va arde de insuratoare, aveti grija la mireasa. Am cunoscut tot feluri de cupluri de-a lungul timpului, fiecare cu personalitatea sa. Uneori este placut ca femeia sa domine in cuplu, dar cand o face destept si feminin, nu cand loveste cu bocancii. Acum depinde si de barbat, unii au anumite dorinte, altii (nu stiu exact de ce) ajung sa accepte orice si oricum…

Desigur ca mireasa normala nu este decupata din cartile cu povesti, dar poate fi demna de poveste, chiar si in zilele noastre moderne si agitate. Oricum, stresul inainte de nunta este mai usor de gestionat cu ajutorul achizitiilor online de produse si servicii, de la alegerea firmei de catering sau a fotografilor si pana la cumpararea de pantofi cu toc, rochie de mireasa si orice altceva este necesar.