Viata, moarte si… business

Ce este cel mai sigur in viata? Moartea, am putea spune, cu cinism, dar avand perfecta dreptate. Ne concentram mereu pe lucrurile frumoase, insa sa nu uitam ca si decesul face parte din viata, este in ordinea lucrurilor firesti… La fel cum se spune ca afacerile din domeniul alimentar au succes garantat, caci oamenii trebuie sa manance mereu, si afacerile legate de finalitatea vietii se pot dovedi foarte inspirate, caci se refera la o nisa cu care, inevitabil, mai devreme sau mai tarziu si chiar in mod repetat, va interactiona orice familie.

Exista chiar filme celebre ce fac referire la acest domeniu. In Romania, desi mai putin mediatizate, exista firme private care s-au dezvoltat puternic pe aceasta nisa de servicii funerare, in special in mediul urban, dar mai nou chiar si la sate. In societatea moderna, oamenii vor sa se confrunte doar cu problemele emotionale legate de decesul din familie, nu si cu cele birocratice sau care tin de organizare, de respectarea diverselor traditii. Asadar, exista companii de pompe funebre care raspund cerintelor pietei, oferind pachete speciale, cu produse si servicii complete; un gel de all-inclusive, s-ar putea spune… Astfel, de la sicriu si pana la doliu de usa, de la certificate medicale si fel de fel de alte elemente, toate vor fi asigurate.

Cu talonul de pensie, se poate chiar ca totul sa fie gratuit. Sa nu uitam ca, dincolo de faptul ca mai ales batranii isi pregatesc din timpul vietii bani de inmormantare, exista in tara noastra ajutor de inmormantare oferit de stat. Ajutorul de deces, putin peste 3000 de lei in acest moment, acopera cam toate cele necesare. De fapt, este un ajutor ce tine de asigurarile sociale, deci cam orice angajat legal si orice pensionar poate primi ajutorul de deces, daca il solicita. Din ce am inteles, sistemul este destul de simplu, tinand cont ca ai nevoie rapid de acesti bani.

inmormantare

Evident ca pachetul standard oferit de companiile de profil ar putea sa nu fie pe placul tuturor, tocmai de aceea exista fel de fel de optiuni ce se pot alege, in functie de acestea crescand si pretul total. La fel ca in viata, si in materie de deces exista preferinte – de aceasta data, alese de familia decedatului.

Sa faci un business in domeniul serviciilor funerare poate parea “excentric”, insa este perfect normal. De la mici firme ce vand coroane de inmormantare pana la cele ce asigura transport sau repatriere decedati, toate se pot dezvolta pe o nisa unde… vor fi mereu clienti; tot mai multi, daca ne uitam la ritmul in care creste populatia lumii…

Mai multe detalii aici: https://www.funerare-ieftine.ro/