Expozitie inedita, pop-up – arta interactiva realizata de Dalia Poleac

HELP THE ARTIST este prima expozitie pop-up – organizata „pe loc” – din Romania unde spatiul de co-creare este reprezentat de o camera dintr-un apartament cu mansarda din Bucuresti.

Ideea inovatoare de a organiza o expozitie de arta interactiva cu o durata de doar patru ore in propria locuinta ii apartine Daliei Poleac, artist vizual si consultant in tendinte pentru industriile creative.

Experimentul a avut ca scop promovarea conceptului de second hand media, a reciclarii si reutilizarii ziarelor si revistelor romanesti prin folosirea lor in procesul creativ.

27783918_10213595717620248_1041162968_n

Se propune o noua perspectiva asupra mesajului jurnalistic, aceea de suport artistic pentru identificarea si generarea unor mesaje noi, la fel de unice ca participantii la un astfel de eveniment.

Pentru facilitarea procesului co-creativ, artista a folosit ca punct de pornire sase concepte inspirate din numele unor publicatii romanesti vechi si noi: Adevarul, Libertatea, Gandul, Femeia, Viitorul si Universul.

„Pentru mine arta inseamna miscare. Creativitatea e aproape politica, iar forta noastra e in co-creare. Despre asta am vrut sa fie acest eveniment”, a explicat Dalia Poleac.

Pentru amenajarea spatiul de 15mp s-au folosit 67 de ziare si reviste romanesti si straine, 15 mp de hartie reciclabila, 250 de metri de banda adeziva, peste 50 de markere si carioci colorate.

Suportul media utilizat de participanti va face parte dintr-o expozitie mai ampla, devenind la randul sau suport pentru creatiile viitoare ale artistei si continuand, astfel, ciclul de reciclare si reutilizare. Zeci de bloggeri, antreprenori, freelanceri si prieteni ai artistei, persoane din industrii creative si nu numai, au raspuns afirmativ invitatiei si timp de patru ore o camera s-a transformat intr-un micro-cosmos de idei.

Mai multe informatii despre activitatea artistei gasiti la adresa http://daliapoleac.com/