Promisiune

Cei care citesc des articole de pe acest blog au observat uneori linkuri publicitare sau prezentari ale unor produse sau servicii. Trebuie sa stiti ca aplic niste principii foarte clare in aceste privinte, fara compromisuri. Niciun articol de pe razvaniancu.ro nu reflecta altceva decat punctul meu de vedere – exceptie pot face articole unde se precizeaza foarte clar ca sunt mesaje publicitare (advertoriale).

Unele articole pot avea subiecte “la comanda”, in sensul ca infatiseaza informatii ale unor companii care imi pot oferi beneficii, dar mereu sunt cuvintele mele si parerile mele. Nu inventez povesti doar pentru a scrie. Nu exista mesaje publicitare ascunse. Pot fi articole unde pur si simplu prezint anumite informatii, produse, companii, servicii. Poate uneori in recenzii “la comanda” evit accentul pe parti negative, insa nu infloresc partile pozitive si nici nu imi exprim pareri “platite”, partinitoare.

Nu voi scrie ca un brand, un produs, un serviciu este cel mai bun daca nu cred acest lucru despre el. Nu va voi indemna niciodata sa cumparati un produs / serviciu pentru ca sunt platit de altcineva sa fac asta, cel mult va voi semnala doar prezenta acelui produs / serviciu. Mai mult decat atat, daca sunt servicii / produse pe care le consider inselatoare sau de evidenta proasta calitate, nu voi accepta sa vi le prezint in niciun fel.

Cum procedez: spre exemplu, pot primi o “comanda” pentru a scrie un articol in care sa includ link spre o companie de telefonie mobila si eventual sa-i prezint un abonament nou. Voi scrie un articol despre ceva real, ceva ce imi face placere sa va comunic, in stilul meu, ajungand insa in mod voit si la cuvintele cheie ale clientului sau la o prezentare a abonamentului respectiv. Fara abureli, fara falsitate, fara a incerca sa va vand ceva. Mi se pare astfel un principiu corect, etic.

Uneori, realitatea este ca nu pot aloca foarte mult timp scrisului pe razvaniancu.ro. Imbolduri din partea unor clienti imi genereaza posibilitatea de a aloca mai mult timp si de a scrie practic ceea ce doresc eu! Imbin doar placutul cu utilul :) Linkurile publicitare sunt convins ca nu va deranjeaza, oricum evit publicitatea agresiva.

Asadar, (ma) puteti citi cu incredere, veti citi lucruri reale si nu inventii si impresii comandate, asa cum observ pe multe bloguri.