Bergenbier Fresh Lemon si Grapefruit si Ciuc Radler – reclame care denatureaza adevarul

Daca Ciuc Radler vorbeste despre bere si “limonada adevarata“, Bergenbier Fresh Lemon / Grapefruit creste miza si ajunge la combinatie de bere cu “fresh de lamaie” / “fresh de grapefruit“. Adevarul este destul de departe… limonada adevarata de la Ciuc contine 3 feluri de gume, ceea ce o limonada adevarata cu siguranta ca nu contine…

In reclamele Bergenbier Fresh, cica se combina fresh-ul de lamaie / grapefruit cu berea, iar acest lucru se spune si se arata explicit… de la fructul stors si pana la sucul din Bergenbier este cale lunga. Doar nu credeti ca se foloseste fresh de lamai / grapefruit… Si totusi, putine persoane citesc eticheta, putine persoane stiu ce beau.

Sa nu fiu inteles gresit, si eu mai beau bere radler, am baut si cu multi ani inainte sa apara in Romania, iar acum Ciuc Radler mi se pare printre cele mai OK din Romania.

Totusi, adevarul ar fi de preferat: berea este naturala, dar berea de tip radler, nu tocmai… niste reclame care sa nu minta frumos ar fi mai bune decat actualele, care spun povesti si falseaza evident. Daca as fi rautacios, as putea face chiar o sesizare la CNA, dar nu sunt genul “reclamagiu” 🙂 si nici nu sunt fan al unor astfel de autoritati…

Berea de tip radler este “la moda”, au aderat la categorie Becks, Tuborg, Ursus… dar macar prin reclame n-am sesizat astfel de “adevaruri”.