De ce se aseamana in publicitate prezervativele si laxativele – reclame neconventionale

Ce asemanare este intre prezervative si laxative? Nu, nu este un banc fara perdea 🙂 Asemanarea este in publicitate, unde, de foarte multe ori, cele doua produse au o abordare funny: reclamele sunt amuzante, mizeaza pe a atrage atentia prin ras. Pentru ca, pana la urma, ambele produse tin de ceva intim, de nevoi primare despre care in mod normal nu ne simtim bine sa vorbim in public. Si totusi, ambele produse sunt foare importante, cumparate de foarte multe persoane. Rasul ne face sa ne destinem, sa fim mai putin timizi / rusinati.

Asa apar reclame precum cea la Hemoroeasy (celebra replica “Hemoroizii face bine!”), pe care cel mai probabil ati remarcat-o la televizor. Chiar daca nu este un medicament laxativ, este un medicament din aceeasi sfera, legat de “o problema rusinoasa”. Daca vreti sa o revedeti, aici este:

Iata o reclama la Dulcolax, un brand cunoscut si in Romania. Se pare ca este o campanie reala, ce chiar a existat in 2012 in Coreea de Sud, intr-un parc de distractii. Panoul outdoor special a fost integrat in rollercoaster – vagoanele care ies prin panou simbolizeaza o iesire pe care, intr-un alt fel, o produce si Dulcolax 🙂 Un mesaj scarbos? Totusi, foarte, foarte amuzant. Probabil cei care au vazut panoul in realitate vor tine foarte bine minte ca, atunci cand vor avea nevoie, Dulcolax este solutia:
dulcolax reclama

Durex tine de sex, ceea ce il face un produs special in publicitate. In general, au reclame cuminti, subtile, tocmai pentru a atrage targetul sau, fara sa fie suparatori (si fara ca minorii sa le inteleaga unele mesaje bine criptate, usor de inteles insa pentru adulti). De cele mai multe ori, Durex mizeaza pe umor, este foarte posibil sa zambiti dupa ce vedeti o reclama la Durex (mai ales daca este print). Tocmai de aceea, este usor de inteles ca o reclama precum cea de mai jos, care circula pe internet de ceva timp si este considerata de multi ca fiind reala, NU este reala, ci este rezultatul Photoshop. Durex nu ar face o reclama atat de vulgara… Nu va lasati inselati de orice gasiti pe internet, cercetati putin si POATE aflati adevarul 🙂

durex 4

Iata si reclama originala, care este realizata pentru Oldtimer, un lant austriac de popasuri pe autostrada. Ingenioasa, o super-reclama, fara a fi vulgara, ca in genul parodiei de mai sus:

reclama tunel all you can eat rest stop restaurant

Durex face reclame cuminti si amuzante. Iata mai jos un print foarte sugestiv:

durex reclama 2