Bicicletele, promovate in aceasta perioada la concurenta cu… televizoarele si berea

De prin luna mai, unele dintre produsele cele mai promovate prin toate magazinele (hipermarketuri, magazine online, magazine de specialitate) sunt bicicletele. Le-am vazut prin panouri stradale, le-am vazut cu reduceri de 25%, le-am vazut promovate si prin mall-uri, la televizor, la locuri de frunte in magazine generaliste sau cu specific sportiv. Singurele alte produse care parca beneficiaza de mega-promovare in perioada aceasta (iunie) sunt televizoarele si berea, din motive lesne de inteles: vara plus Campionatul Mondial de Fotbal Brazilia 2014.

Dar sa revenim la biciclete: magazinele le-au scos din depozite si le promoveaza in prim-plan, in conditiile in care vremea a devenit foarte placuta (vara este aici, gata cu frigul – cum spune melodia: Dupa-atata frig si ceata, iar s-arata soarele. De-acum nu ne mai ingheata nasul si picioarele”). Biciclete de toate tipurile, pentru amatori sau profesionistibiciclete mountain bike pentru cei dornici de offroad la categoria fara motor, biciclete de tipul city bikes pentru cei pasionati de plimbarile urbane… sa nu uitam de bicicleta bmx – un brand aproape aspirational cu multi, multi ani in urma, mai ales printre copii.

bicicleta meridaPentru cei care se pricep, bicicletele nu sunt doar biciclete, fiecare element este important, fiecare tip de bicicleta are destinatia si farmecul sau. Personal, n-am depasit categoria de amator, deci nu ma laud cu prea multa pricepere. Imi place insa sa ma plimb cu bicicleta si tare mi-ar placea sa am si unde, sa am locuri mai interesante si eventual noi. Spre exemplu, as fi foarte interesant ca o data in viata sa merg intr-o calatorie cu bicicleta pe malul Dunarii, de prin Germania (Passau) pana in Budapesta, caci am vazut ca exista agentii de turism care organizeaza astfel de calatorii.

Sistemul este foarte interesant: esti pe cont propriu, doar faci o rezervare si primesti harta, cazare la hoteluri de pe traseu, eventual bilet de tren sau avion pentru retur si chiar bicicleta. O astfel de saptamana ar fi extrem de placuta, sunt convins. Ce imi trebuie? Niste timp si… vointa, probabil. Sa nu uitam de niste antrenament, caci faci destui km pe zi si nu este chiar pentru oricine.

Ma intreb daca merita investitia intr-o bicicleta mai scumpa (1000-2000 de lei), oare chiar o “simti” mai buna decat una ieftina, ca persoana ce o foloseste doar in plimbari ocazionale? Am vazut online bicicleta Merida, despre care citesc ca este conceputa in Germania, la centrul de dezvoltare si cercetare Merida. Deja pare serioasa treaba 🙂