Ceasurile nu se demodeaza, chiar daca isi pierd din utilitate

Au fost multi ani in care purtam ceas zi de zi, era un accesoriu pe care trebuia sa-l am mereu la mine, alaturi de portofel si mai tarziu de telefon mobil. Cu timpul, am renuntat la ceas, telefonul mobil a preluat functia de masurare a timpului… o fi bine, o fi rau?

Cert este ca eram la o masa zilele trecute la restaurant si, din patru persoane, eu eram singurul fara ceas la mana 🙂 Asta m-a pus putin pe ganduri, poate ca ar trebui sa revin la purtatul ceasului, ca si accesoriu, chiar daca in sine nu am nevoie de el, avand telefonul mobil mereu alaturi. Acesta din urma este de fapt multifunctional: telefon, computer de acces internet, alarma, ceas, aparat foto, calculator. Si nu stiu daca am uitat ceva, cred ca atat folosesc.

tissot ceasCeasul ramane insa un accesoriu demn de purtat, precum cravata, papionul sau cureaua de la pantaloni – pe care o purtam uneori doar din motive de fashion, nu din motivul pentru care a fost de fapt realizata (acela de a ne sustine pantalonii). Am observat ca sunt persoane extrem de pasionate de ceasuri, care pot recunoaste valoarea unui ceas chiar si cand il vad la mana unei persoane. Totusi, ceasurile care se “masoara” in mii si zeci de mii de euro mi se par excentrice, mai degraba valori de tipul investitiilor (asa cum cumperi un tablou sau o bijuterie ultra-valoroasa).

Recent am vazut la un chiosc niste reviste cu ceasuri de colectionat, ceasuri de tip vechi, de buzunar, care te duc cu gandul la vremuri romantice. Adevarul este ca au un farmec aparte care nu se va pierde probabil niciodata. Fiind o persoana practica, nu m-as vedea totusi prea des cu un astfel de ceas in buzunar, caci evit in general sa tin lucruri de acest gen prin buzunare – portofelul si telefonul mobil sunt deja destule “griji”. Un ceas de mana are avantajul ca este legat de tine, deci foarte greu de pierdut 🙂

M-am uitat pe internet pe magazine online de ceasuri si am gasite modele interesante de ceasuri quartz de la branduri precum Tissot. Apropo, nu imi plac magazinele clasice de ceasuri unde trebuie sa te ajute cineva sa vezi mai de aproape un anumit ceas – mi se pare foarte enervant intreg procesul, de aceea parca este mai usor online, chiar daca nu poti proba. Am gasit si ceasuri de marca “fashion” precum ceas guess, Tommy Hilfiger sau Calvin Klein, insa sincer nu le consider destul de valoroase doar prin faptul ca au imprumutat un brand din moda in industria ceasurilor.

Apreciez mult mai puternic brandurile care s-au consacrat tocmai in lumea ceasurilor, deci care si-au validat calitatea in acest domeniuceasurile sector de exemplu, daca preferati stilul sport, nu tocmai pe gustul meu. O alta chestiune interesanta este legat de bratara – am inteles ca cele din piele sunt de preferat, caci cele metalice pot provoca in timp afectiuni reumatice.