Delta Dunarii ca destinatie turistica

Romania se chinuie de ceva vreme cu brandul de tara, in incercarea de a atrage mai multi turisti straini. Evident, dincolo de reclame, sunt multe de facut pe-aici, mai departe promovarea va fi simpla. Pana atunci, natura ne ajuta, in ciuda faptului ca o ingrijim prea putin si chiar o degradam in fiecare zi (taieri de copaci, braconaj, poluare, pescuit intensiv etc.). Natura se promoveaza singura, caci fotografii de prin muntii Romaniei sau din Delta Dunarii reusesc sa se propage pe internet si sa atraga turistii straini pentru a vedea live aceste minuni.

Delta Dunarii este o destinatie turistica de maxima importanta pentru Romania, caci am avut norocul de a avea in granitele tarii ceva unic in Europa. Plaja din statiuni – zona care atragea marea majoritate a turistilor straini cu zeci de ani in urma – nu mai este atat de atractiva caci, sa recunoastem, litoralul romanesc este mai putin spectaculos decat cel din Bulgaria, Grecia sau Turcia.

danube delta resort

Delta Dunarii ar trebui sa devina prioritate in promovare pentru autoritati, dar si aici sunt multe de pus la punct. Din cate am inteles, in continuare se practica pescuitul ilegal la scara mare, am vazut niste reportaje TV care surprindeau acest fenomen, precum si lipsa de reactie a autoritatilor. “Monstrii” de sub ape sunt in pericol, caci icrele negre valoreaza, in bani, mai mult decat valoreaza pentru autoritati aplicarea legii…

Partea frumoasa este ca am vazut online tot mai multe pensiuni traditionale in Delta Dunarii, care ofera nu doar cazare si masa, ci si alte activitati in armonie cu natura. O partida de pescuit in Delta poate fi o modalitate frumoasa de a te intoarce la natura si, de preferat, sa fie pescuit sportiv – cu eliberarea capturii.

Delta Dunarii poate insemna rural si simplitate, dar si lux. Exista exemple de unitati de cazare precum Danube Delta Resort care ofera conditiile asteptate de turistii din mediul urban, in acelasi timp cautand o armonie cu mediul inconjurator.

Pentru companiile in cautare de programe de team building Delta Dunarii ofera o multime de oportunitati. Pensiunile sunt pregatite pentru astfel de activitati, iar Delta Dunarii are avantajul de a fi si foarte aproape de Bucuresti, de zona de business a Romaniei. Un week-end in Delta poate transforma un grup intr-o echipa si poate creste performantele unei companii, bucurandu-i pe angajati si facandu-i sa fie fideli si increzatori in viitorul respectivei firme.

Dincolo de toate, Delta Dunarii este perfecta pentru cei ce doresc liniste, cei ce doresc sa asculte zgomotele naturii si sa vada specii de plante si animale in mediul lor natural. Delta Dunarii poate fi si o impresionanta experienta gastronomica, gratie restaurantelor de la pensiuni si resort-uri.