Potentialii solicitanti de credite, cautati online

Sunt deja cativa ani de cand bancile si IFN-urile din Romania isi cauta clienti pe internet. Nu folosesc promovarea online doar pe un simplu canal de comunicare, ci incearca sa transforme internetul intr-un canal direct de vanzari, in unele cazuri alocand din bugetele de sales, dincolo de publicitate & marketing.

Plata la lead-uri si la click-uri a devenit foarte frecventa, chiar daca lead-urile sunt destul de greu de obtinut. In special cardurile de credit si creditele sunt promovate pe multe site-uri si forumuri unde orice completare de solicitare de informatii se plateste consistent de catre institutia financiara in cauza. Oricarei banci si oricarui IFN ii convine extrem de tare sa plateasca pentru eficienta, sa isi atraga noi clienti si sa ofere in schimb comisioane.

Compania de credite Provident este unul dintre cei ce investeste in astfel de forme de promovare & vanzari online, fiind prezent si in sisteme de afiliere. Multe persoane isi doresc finantare si cauta online micro-credite, ajungand sa solicite pe internet imprumuturi rapide de la Provident. Este o situatie in care toata lumea castiga, iar companiile isi eficientizeaza puternic activitatea.

provident

Criza financiara a determinat bugete alocate mult mai atent in zona de publicitate & marketing. Investitiile sunt mai rar vazute ca unele de fond, pe termen lung, se doreste eficienta, se doresc rezultate rapide. Bancile si IFN-urile isi cauta online clientii pentru mai toate produsele, contactandu-i rapid prin sistemul centralizat, prin filiale si agenti. Pana si depozitele, conturile de economii, pachetele de cont curent si alte produse de acest gen sunt practic vandute online.

Potentialii solicitanti de credite se informeaza oricum pe internet, iar de aici pana la a se lasa “sedusi” de vreo oferta este un pas mic. Simplu pentru banci si IFN-uri, care trebuie doar sa isi “agate” clientii, ieftin si eficient. Avantajele sunt pentru ambele parti, caci clientii sunt “curtati” de institutiile de credit, primind informatii si beneficii suplimentare in unele cazuri, la aplicarea online.