Cursurile de vara pentru copii – un segment de mare succes in orasele mari

Copiii au vara vacanta, dar pentru parinti nu se intampla acelasi lucru. In cel mai bun caz, acestia pot spera la 2-3 saptamani de concediu (rar chiar si asa), putin probabil mai mult. Astfel, apare o problema majora: ce se intampla cu copiii, pentru a nu fi lasati sa “piarda vremea”. Daca nu exista bunici disponibili, cel mai probabil se aleg tabere si cursuri speciale de vara care sa le umple celor mici timpul. Exista chiar institutii private organizate sub forma de scoli de vara, care pot oferi copiilor un program plin de activitati, plus mancare si tot ceea ce mai este necesar.

cursuri de dansCursurile si activitatile de vara dedicate copiilor au tot mai mare succes in tara noastra, mai ales in Bucuresti si in orasele mari, unde veniturile sunt mai ridicate, dar si timpul parintilor este mult mai limitat. Copiii imbina placutul cu utilul, fie ca merg la cursuri de matematica, cursuri de inot sau cursuri de salsa. Dansurile atrag de altfel foarte multi copii care viseaza sa ajunga la performantele din emisiunile TV de specialitate.

Show-uri precum Dansez pentru tine, Romania danseaza sau Romanii au talent (si multe altele, caci televiziunile se intreg in a aduce formate de succes din afara pe segmentele de dans si cantat) au crescut interesul romanilor pentru muzica si dans. Fotbalul, handbalul sau tenisul raman si ele in topul activitatilor preferate de copii, dar activitatile mai “emancipate” isi fac loc in top.

Fie ca sunt alese cursuri de vals lent sau cursuri de bachata pentru copii, scolile de dans atrag tot mai multi cursanti. Evident ca si adultii se pot inscrie la astfel de activitati, caci nu exista o varsta limita, ci doar grupe in functie de categorii: copii – adulti, incepatori – initiati. Cei mai multi o fac doar din placere, dar uneori pasiunea merge mai departe si apare dorinta de performanta.

In orice caz, segmentul cursurilor de vara pentru copii a devenit o afacere de interes in marile orase din Romania, asa cum se intampla in tarile mai dezvoltate. Parintii trebuie sa aleaga cu grija atat activitatea in sine, cat si scoala care o organizeaza. Sunt recomandate scolile cu experinta intr-un anumit domeniu (dans de exemplu), care ofera astfel de activitati tot timpul anului, reusind astfel sa organizeze totul la un nivel cu adevarat profesionist.