Cum sa cunosti in profunzime locurile pe care le vizitezi

Se spune ca cei mai multi turisti au o viziune superficiala despre locurile pe care le viziteaza, caci intra in contact mai mult cu obiectivele turistice, cu alti turisti si cu localnicii care lucreaza in turism. Cea mai frumoasa experienta este explorarea locurilor in profunzime, chiar si dincolo de obiectivele principale de pe traseul turistic. In plus, daca vrei sa fii un observator care nu iese in evidenta prea puternic, este bine sa nu te plimbi cu harta in mana si cu aparatul de fotografiat atarnat de gat…

Mai ales cand mergi intr-un circuit, fie el chiar si pe cont propriu, uneori este dificil sa ramai prea mult intr-o zona, caci iti doresti foarte tare sa vezi atat de multe locuri si ai atat de putin timp. Te gandesti ca poate nu vei mai ajunge acolo niciodata in viata ta, deci vrei sa nu “ratezi” nimic frumos. Totusi, este de preferat sa cauti momente de relaxare, sa privesti oamenii si poate chiar sa intri in contact cu ei, daca ai ocazia.

hartaDaca esti intr-o zona sigura, poate fi frumos sa te pierzi putin intr-un oras mare, sa mergi pe stradute si sa incerci sa vezi unde ajungi, sa cauti variante, la fel ca intr-un labirint. Cel mai probabil, vei gasi locuri interesante, dincolo de harta turistica. Depinde si de profilul tau personal, cat de mult iti place sa improvizezi si cum iti place sa descoperi locurile in care calatoresti.

Locurile si oamenii au povesti deosebite. Experiente cu totul speciale vor fi evenimentele locale la care participi. Descoperi spre exemplu traditii si obiceiuri de Paste in Franta sau poate in Grecia, pe Insula Corfu, unde se arunca vase colorate de la ferestre. Pentru a afla din timp astfel de informatii, poti vizita un blog de turism precum viziteazalumea.ro.

Si in Romania sunt multe locuri aproape de noi, dar pe care nu le-am descoperit inca (cei mai multi dintre noi). In tara noastra, cu atat mai mult ar trebui sa calatorim incet, sa simtim, sa traim in profunzime momentele de calatorie. Vizitam baraje in Romania, Manastiri, castele, dar dincolo de obiectivele principale, exista multe mai putin cunoscute, pe care le aflam tot de la oameni, de pe internet, din diverse stiri si documentare.