V-ati pregatit bugetele pentru Black Friday?

In materie de sarbatori, retailul este cel care respecta cel mai bine astfel de ocazii de accelerare a vanzarilor. “Religia” comertului se bazeaza pe declansarea impulsurilor de achizitie, iar piata din Romania a importat rapid multe “pretexte de marketing”. Cel mai nou este Halloween, practic impus chiar de retail incepand cu 2014, cand s-a infipt cel mai puternic atat offline, cat si online.

parfumVedeta suprema nu poate ramane decat Black Friday, care i-a convins pe romani in anii precedenti ca orice si-ar dori – televizoare de ultima generatie, jucarii din noile colectii sau parfumuri originale de top – vor obtine la preturi minime. De la dorinta si pana la indeplinire este un pas mic in retail, caci “clientul nostru, stapanul nostru”. Astfel, in prezentul an 2014, putine magazine isi mai pot permite sa nu intre in “hora” Black Friday. Este ca si cum nu ar avea campanii de Craciun sau de Paste! Adica, imposibil pentru un retail “sanatos”.

V-ati pregatit bugetele pentru Black Friday? Se observa in piata ca multi romani economisesc bani pentru acest moment din noiembrie, unii chiar cu multe luni inainte sau chiar de la inceput de an. Pentru ca o zi ar fi prea putin pentru a atrage toti banii disponibili, retailerii “fura startul” pentru Black Friday cu tot felul de campanii care au fost derulate in luna octombrie si care vor acapara cu siguranta luna noiembrie. Oamenii stau cu banii pregatiti, iar magazinele incearca sa ii convinga sa ii cheltuiasca mai repede, cu fel de fel de promotii mai mult sau mai putin exceptionale…

Unii stiu foarte bine ceea ce isi doresc, poate au pe lista de cumparaturi un laptop sau un smartphone nou ori chiar produse pentru familie, inclusiv din categoria de carucioare 3 in 1 pentru copii. Sau poate pe lista de cumparaturi se afla o scoica auto, un scaun pentru copil. Altii actioneaza mai degraba sub impulsul momentului: au niste bani de achizitii si urmaresc promotiile pentru a vedea ce anumite “merita” cumparat.

Asadar, fiti pregatiti, tineti cardurile aproape si abonamentele la newslettere active. In noiembrie vine Black Friday, online si offline.

1 Comment

  1. Aww man, daca as avea ceva bani as lua cateva lucruri de pe pcgarage 😛

Comments are closed