Calatorii cu bicicleta – in tara si in strainatate

In materie de piste pentru biciclete, Romania este probabil printre codasele Europei. Putine planuri au fost concretizate, putine idei s-au dovedit a fi bine implementate. In marile orase din Romania, a merge cu bicicleta poate fi o aventura, caci trebuie sa fii parte din traficul “salbatic” sau sa faci slalom printre masinile parcate pe trotuar, sa ai grija sa nu lovesti oameni sau caini cu / fara satapan. Mai raman parcurile ca loc mai sigur pentru a te plimba cu bicicleta, insa ajungi sa te plictisesti, mai ales ca rutele sunt limitate, parcurile in sine nu sunt prea mari, poate cu exceptia celor din Bucuresti.

bicicleta 2Foarte interesant este sa faci calatorii cu bicicleta, dar asta inseamna sa o iei la pachet si sa mergi intr-un alt oras sau chiar prin zone rurale. Ideal este sa ai o bicicleta pliabila care sa iti permita o mobilitate sporita. Pericole exista peste tot, dar placerea este maxima atunci cand bicicletele ajung in locuri noi, iar traseele (de multe ori improvizate) sunt mai lungi decat de obicei. In ultimii ani au aparut si evenimente speciale precum traseul cu bicicleta din Bucuresti spre mare. Astfel de initiative sunt tot mai apreciate si incep sa se mai inmulteasca, pe masura ce tot mai multi romani devin interesati de iesirile de acest gen.

Cel mai interesant este sa mergi cu bicicleta in orase europene unde chiar ai trasee reglementate si unde bicicleta nu este doar tolerata, ci chiar recomandata. In Amsterdam sau Copenhaga, bicicleta este un mijloc de transport obisnuit. Asta inseamna ca exista o infrastructura la care romanii nici nu pot visa in Bucuresti sau Constanta spre exemplu. O calatorie interesanta poate fi si cea pe malul Dunarii, de prin Germania pana in Ungaria. Exista chiar agentii de turism care ofera solutii complete pentru o astfel de vacanta pe bicicleta. In Europa, magazine cu piese de bicicleta exista in foarte multe locuri, deci poti sa fii sigur ca vei rezolva “din mers” orice problema nedorita.