Periutele de dinti electrice au devenit “vedete” in oferta magazinelor

De cand am scris ultima daca despre periutele de dinti electrice si pana acum nu a trecut un an intreg, dar evolutia pietei m-a determinat sa abordez din nou subiectul. Este un bun exemplu de tehnologie care interactioneaza cu un domeniu deja existent in retail (igiena orala) si care il schimba categoric. Pana la aparitia dispozitivelor electrice pentru curatatul dintilor, periutele clasice se tot reinventau, insa fara a revolutiona nimic. Unele produse precum ata dentara si apa de gura sunt puse in plan secund in vanzari, caci periutele electrice au tot felul de functii si reusesc simplu si eficient sa faca ce faceau alte dispozitive impreuna, cu un efect cumulat.

periuta de dinti electrica pentru copil foto fetitaMagazinele – de la hipermarketuri si supermarketuri la magazine online si magazine electroIT – promoveaza tot mai puternic periutele de dinti electrice. Mai mereu sunt in prim-plan in promotii si ocupa locuri tot mai importante in magazine. Personal, am cautat niste rezerve de copii pentru periuta de dinti electrica, iar produsele dorite de mine lipseau din hipermarketurile in care verificasem. Un asistent de pe raionul de igiena orala mi-a spus ca primesc des astfel de rezerve, dar se vand foarte bine si deseori raman cu stoc zero. Tot mai multi parinti cumpara periute de dinti electrice mai ales pentru copii, dar si pentru ei insisi.

Tehnologia isi pune in continuare amprenta pe acest domeniu. Pentru albirea dintilor, cei de la Philips au lansat Philips Zoom WhiteSpeed (destinat utilizarii in cabinetul medicului stomatolog), Philips Zoom DayWhite si NiteWhite (destinate utilizării la domiciliu). Conform website-ului philips.ro, Philips Zoom DayWhite si NiteWhite ofera un zambet vizibil mai alb in trei zile si dinti de un alb imaculat in decurs de 7-14 zile.

“Pentru cei ce nu folosesc ata dentara consecvent, AirFloss este o modalitate usoară de a incepe sa va curatati spatiul dintre dinti”, se mai precizeaza pe site-ul celor de la Philips. AirFlos dispune de o tehnologie cu jet de aer si micro-picaturi pentru a ajuta la indepărtarea placii bacteriene in zonele greu accesibile.