Firmele de servicii de curatenie, tot mai cautate in Bucuresti

Se spunea cu niste ani in urma ca Romania este impartita in doua, din foarte multe privinte – mediul urban si mediul rural. Situatia s-a mai schimbat, caci lumea IT&C a patruns si la sate, iar noile generatii au macar parte de informare. In continuare insa, exista o mare diferenta intre mediul urban mare si tot restul. Iar prin mediu urban mare ma refer in principal la Bucuresti, eventual si alte cateva orase precum Cluj-Napoca (a doua Capitala a Romaniei), Constanta, Timisoara, Brasov, Iasi.

curatenie in locuintaIn acest mediu se dezvolta tot mai puternic nise de activitate business care in alte zone nu prea isi au sensul. Genul de firme care sunt absolut normale in statele dezvoltate: firme care livreaza snack-uri sanatoase si fructe la birou, companii care vand produse bio si, ceea ce vreau sa punctez in acest articol, firme care asigura servicii profesionale de curatenie, home & office.

In special in Bucuresti, firmele de curatenie sunt tot mai cautate. Stiu pe cineva care are un astfel de IMM si, din cate am inteles, are cerere tot mai mare, atat pe segmentul rezidential, cat si pe cel de birouri. Mediul office si-a revenit destul de bine dupa criza din 2008 – 2011, iar acest lucru se observa si prin prisma celor ce presteaza servicii in aceasta zona. De asemenea, tot mai multe persoane isi permit / sunt nevoite sa apeleze la firme specializate pentru curatenia de acasa. Daca petreci aproape tot timpul la birou si castigi destul de multi bani (nu neaparat sa fii bogat, ci sa te situezi in clasa media, eventual pe partea superioara), nu prea mai ai chef sa petreci putinul timp liber stergand praful si curatand pe jos, prin baie etc.

Asadar, este destul de evidenta ratiunea dezvoltarii firmelor specializate in asemenea servicii. Ma uitam pe site-ul celor de la vertex-cleaning.ro spre exemplu si am observat ca au o promotie prin care ofera TVA cadou la curatenia in locuinta, incercand probabil sa fie cat mai accesibili persoanelor fizice. Curatenia in locuinta este de mare ajutor in situatii speciale (dupa renovare etc.), dar evident ca trebuie intretinuta in mod regulat, asa ca serviciile se vand si pe baza de abonament.