Cu o masina inchiriata, ai mobilitate maxima in calatorie

Ultima data cand am fost in Grecia, pe insula Corfu, am observat ca multe persoane aflate in vacanta inchiriau masini pentru cateva zile, de la un centru rent a car din apropiere, in statiunea unde eram cazat. Mi s-a parut foarte utila o astfel de alegere, daca esti in calatorie si vrei mobilitate maxima, dar nu doresti sa parcurgi drumul obositor de acasa si pana in zona in care ai mers, dus-intors cu masina personala.

masini stradaMai exact, daca pleci intr-o tara straina, relativ indepartata, poti zbura cu avionul sau poti alege alt mijloc de transport (tren, autocar) si abia de la destinatie sa inchiriezi o masina, pentru a avea mobilitate in zona si libertate in raport cu eventualul grup cu care calatoresti. Pe insula Corfu, o astfel de varianta este ideala: cu o masina inchiriata, explorezi toata zona, mergi prin alte statiuni, dar si in orasul cel mare de pe insula.

Serviciile de rent a car s-au dezvoltat puternic si in tara noastra, principalul target fiind reprezentat tot de turisti – fie ei straini sau romani ce traiesc in strainatate, fie ei calatori in scop turistic sau de business. Daca vrei o masina de inchiriat, o poti gasi rapid online si te va astepta eventual chiar la iesirea de pe aeroportul din Otopeni. De altfel, in Bucuresti exista cea mai mare cerere de rent a car. Vara, datorita sezonului estival, cererea se transfera si in Constanta si in celelalte statiuni de pe litoralul romanesc.

Nu conteaza ca vrei o masina ieftina (poate Dacia Logan) sau una cu care sa impresionezi – in oferta companiilor de inchirieri auto gasesti multe modele din care poti alege, in functie de buget si optiuni. Cumperi practic mobilitate si confort. Poti inchiria de la firmele de rent a car cu acoperire internationala sau poti opta pentru firmele romanesti. Acestea din urma sunt in general mai flexibile si pot avea preturi mai prietenoase, caci sunt mai bine adaptate la specificul local si la bugetele romanilor.