Domeniul auto, tot mai legat in vanzari de mediul online

Este de ajuns sa navighezi zilnic pe internet, sa citesti stiri si sa-ti verifici contul de email pe yahoo si ai toate sansele sa te “lovesti” de o gramada de reclame la masini noi. Cele mai importante marci auto au permanent campanii publicitare pe internet, incercand sa-si informeze potentialii clienti despre noutati si promotii si – foarte important – sa ii convinga sa-si inregistreze datele pentru o vizita in showroom si eventual un test-drive. Dealerii sunt si ei activi pe internet, unii au adevarate magazine online in care prezinta masinile disponibile in stoc.

Nici dealerii de masini second-hand nu sunt straini de mediul online, caci si ei atrag numerosi clienti care cauta pe internet masina mult dorita. In special pe site-urile cu anunturi, dar si in multe alte surse, dealerii de pe segmentul second-hand incearca sa atraga clienti din toate orasele. Se intampla astfel ca un vanzator din Arad sau Cluj-Napoca sa gaseasca un client din Brasov sau Constanta, situatie care nu ar fi posibila fara existanta online-ului.

auto roti anvelopePe internet se promoveaza toate sectoarele ce au legatura cu domeniul auto, inclusiv vanzatorii de combustibili si alte consumabile. Un sector aparte este reprezentat de cei care comercializeaza piese auto. Astfel de companii au magazine online autentice, cu plata online si livrare prin curier. Astazi, daca ai nevoie de piese auto Opel Corsa ori Dacia Sandero, nu te mai opresti la primul magazin care-ti iese in cale, ci cauti pe internet piese originale sau compatibile, noi sau second-hand.

Orice ai dori, ai toate sansele sa gasesti cea mai buna oferta, chiar daca este la mare distanta de orasul in care locuiesti. Fiind vorba despre e-commerce, nu exista probleme de comanda pe teritoriul tarii. Daca apelezi la magazine online de incredere, vei primi factura si garantie atunci cand comanzi piese pentru Ford, Dacia, Jaguar sau orice alta marca de masina ai in posesie.

Domeniul auto este bine reprezentat online si pe partea de servicii – de la tractari auto si pana la service-uri auto si chiar spalatorii, fara a mai vorbi despre rent-a-car, categorie ce intra mai degraba in sfera de servicii turistice.