Piata IT&C pe segmentul second-hand si service

Smartphone, tableta, laptop – cele trei produse acapareaza piata de IT&C. Tot mai multe persoane au macar un dispozitiv din fiecare dintre cele trei categorii, caci fiecare are rolul si utilitatea lui. Exista segmentul de public ce foloseste toate acestea pentru comunicare / socializare si divertisment, dar si segmentul pentru care aceste gadgeturi tin (si) de partea profesionala. Unii doar cheltuiesc bani cu “ajutorul” lor, in timp ce altii ii (si) produc.

Oricum, dinamica achizitiilor creste permanent. Apar mereu noi produse, de fiecare date mai performante si mai atractive. laptop second handPrecedentele sunt deja vechi pentru unii, iar altii le preiau la preturi mai mici, bucurandu-se de tehnologie. Astfel, a inflorit piata de second hand pe sectorul IT&C. Si, pentru ca produsele se deterioreaza rapid (in principal din vina utilizatorilor, care le scapa, le lovesc etc.), creste vizibil piata de service-uri de profil. Si spun vizibil la propriu, caci in marile orase apar tot mai multe mici centre de reparatii laptop-uri si tablete, pe langa “traditionalele” centre de reparat telefoane. In plus, multe persoane vor upgrade-uri la computere.

Cu multi ani in urma (nu stiu exact cati, dar probabil o eternitate), in Constanta nu exista vreun centru – nici macar pentru garantii – de reparare a laptop-urilor. Asa ca, tin minte, a trebuit sa merg cu laptopul meu in Bucuresti, pentru a-l deschide cineva avizat. Astazi, iei laptopul la tine si ai multe locuri in care gasesti pe cineva ce il poate diagnostica pe loc. Nu mai spun de telefoane si tablete.

Pentru cei care nu isi permit (sau nu vor) sa investeasca in produsele recent lansate, ce au preturi maximale in acel moment, este un mare avantaj faptul ca exista magazine specializate in second hand pe sectorul IT&C. Astfel, platesti foarte putin pentru produse foarte bune, testate si vandute cu garantie. Nu este necesar sa risti sa cumperi de la persoane fizice, eventual pe site-urile de anunturi, atat timp cat poti gasi deal-uri foarte bune in magazine de profil.