Tehnologia, buna prietena cu frumusetea, zi de zi

Tehnologia ne-a schimbat viata in multe privinte, in prezent o utilizam in foarte multe feluri, zi de zi. Unele lucruri ne-au intrat in reflex, nu ne-am imagina viata fata tehnologie, cel putin in mediul urban. Televiziunea, internetul, dar si diverse electronice si electrocasnice sunt un must-have pentru cei mai multi dintre noi. Oricat de mult am dori sa ne intoarcem la natura, ne dorim sa luam cu noi confortul “de la oras”. Viata la tara nu mai este idilica fara mijloace de comunicare, fata gadgeturi si dispozitive care sa ne ofere confortul cu care ne-am obisnuit.

iplFrumusetea este si ea astazi nu doar naturala, simpla, ci ajutata adesea de tehnologie. Ma gandesc aici la electronicele pentru ingrijirea parului – aparatele de indreptat, de ondulat etc. Dar si la diverse alte dispozitive, inclusiv din sfera IPL pentru indepartarea parului. Pana la urma, cremele si alte dispozitive ce functioneaza fara electricitate sunt si ele rezultatul cercetarii si al tehnologiei de ultima ora.

Mai este naturala frumusetea cu atatea interventii? Ne putem referi si la operatii laser, la implanturi si la alte mijloace prin care ochii nostri pot fi pacaliti. Frumusetea este atractiva, imaginea este cea care ne influenteaza mereu, in plan oarecum irational. Creierul nostru este impresionat de frumusete, ne indragostim mai intai cu ochii si apoi cu restul.

Atat timp cat tehnologia ne face sa ne simtim bine si sa ne imbunatatim viata, nu cred ca exista limita in utilizarea tehnicilor moderne, poate doar pana acolo unde ne este amenintata sanatatea. Atunci cand sanatatea este in pericol, implicit si frumusetea este amenintata. Frumusetea este mereu asociata cu tineretea, iar prin mijloacele tehnologiei de ultima generatie suntem mai aproape de a ne indeplini o aspiratie de basm – tinerete fara batranete. Fiecare decide cat de mult se foloseste de tehnologie pentru a-si intretine sau spori frumusetea, insa micile interventii sunt deja ceva atat de firesc, incat intra cu totul in sfera naturalului.