Se poarta barba, bine-mi pare

Nu mi-a placut niciodata sa ma barbieresc, bine ca nu sunt femeie sa fie necesar sa pierd o gramada de timp cu epilarea 🙂 De cand ma stiu, de cele mai multe ori am, mai mult sau mai putin, barba. Nu aloc prea mult timp ingrijirii ei, dar o mentin la un anumit nivel. Genul acela de “barba de trei zile” mi se pare ca mi se potriveste cel mai bine. O oarecare senzatie de neingrijit, dar totusi de ingrijit. Era o replica intr-un film a unui tip, care spunea ca se chinuieste zeci de minute inainte de a iesi din casa, sa-si aranjeze parul astfel incat sa para ca nu l-a aranjat deloc. Este si asta o arta pana la urma, sa transmiti ceva in mod subtil.

aparat de tuns barbaRevenind la mine si la barba mea, pot spune ca ma barbieresc doar din cand in cand, in ultima data din ce in ce mai rar. De cativa ani, folosesc un aparat de tuns barba, astfel ca imi mentin aspectul la un anumit nivel. Nu am rabdare sa repet procesul zi de zi, nici macar la cateva zile, o fac o data la 1-2 saptamani. Cand mi se pare ca sunt prea barbos, iau aparatul si in cateva minute rezolv problema.

Cand ma barbieream mai des (au fost niste momente, “in tinerete”, in care ma simteam oarecum presat de mediul business, de oamenii care vin la birou barbieriti in fiecare dimineata), pielea mi se irita cam usor si aveam o senzatie neplacuta. Foloseam balsamuri speciale, dar atunci aparea o alta problema – tenul imi devenea prea gras. Mai nou, faza cu tunsul de barba (si mustata) mi se pare perfecta.

Intre timp, s-au schimbat multe si prin societate. Acum, “ciudatii” sunt cool, poti sa ai barba cat de mare, oricum aranjata, esti chiar apreciat. Am vazut o gramada de reportaje TV si am citit multe stiri si studii cu privire la barba – cica acum se poarta barba, este “la moda”. Adevarul e ca cei mai multi barbati pe care-i vad (tineri in special) au, intr-un fel sau altul, ceva barba sau/si mustata. Exista multe mijloace moderne prin care iti poti ingriji parul de pe fata (ce urat suna, nu-i asa?) si pe foarte multi barbati chiar ii prinde bine acest lucru (o spun eu, care nu remarc in general decat frumusetea feminina).