Planifica Neprevazutul – educare online pe teme de contraceptie si multe mituri spulberate

Despre anticonceptionale si mai ales despre pilula de a doua zi exista multe materiale si brosuri, insa putine reusesc sa ofere informatii simple si clare, usor de urmat de catre tineri si nu numai. Gradul de informare cu privire la contraceptie nu este indeajuns de mare nici macar in cadrul categoriilor mai mari de varsta, asadar oricine este activ sexual ar trebui sa citeasca detalii despre cum sa evite existenta unei sarcini nedorite.

el si ea in patEvident, cel mai prietenos mediu de informare este cel online – il accesezi oricand doresti, de unde doresti, ai intimitate totala chiar si atunci cand comunici cu cineva, caci o faci in scris, sub protectia anonimatului. Website-ul www.planificaneprevazutul.ro, o initiativa a Societatii de Educatie Contraceptiva si Sexuala (SECS), este o sursa de incredere pentru informare si educare pe teme de contraceptie si viata sexuala sanatoasa. Cu o abordare prietenoasa, portalul te pune in tema cu privire la anticonceptionale si – foarte important – contraceptia de urgenta, dar si celelalte metode contraceptive disponibile in România. Aceste subiecte atrag in jurul lor multe mituri daunatoare de fapt educatiei sexuale, asa ca este bine sa stii unde se opreste adevarul si unde incep povestile.

Cei de la planificaneprevazutul.ro combat in mod activ o serie de mituri cu care, cel mai probabil, ai interactionat chiar si pe internet. Traim totusi intr-o societate in care, la scoala, multe subiecte sunt tabu, iar copiii sunt “protejati” in mod artificial, pe principiul “ce nu stiu, nu le poate face rau”. Cand, de fapt, este exact invers. Tot ONG-urile ajung sa sprijine statul, care ar avea de fapt cel mai mare interes sa evite “problemele” sociale – copii nedoriti, drame de familie etc.

Foarte interesant este ca vizitatorii sunt invitati sa trimita intrebarile lor la adresa doctorul@planificaneprevazutul.ro, urmand sa primeasca raspunsul direct de la medicul spcialist, in scurt timp. Sistemul chiar functioneaza, caci peste 3000 de discutii au fost astfel derulate pana in prezent.

Ce gasim pe www.planificaneprevazutul.ro? Multe “chestii” utile. Iata aici un mic… preludiu informational, o mostra de informatie despre pilula de a doua zi: aceasta este eficienta daca este utilizata in maximum 72 de ore de la contactul sexual neprotejat. Ea are o eficienta de 99% daca este folosita in primele 24 de ore, urmand ca eficienta sa sa scada apoi treptat. Pilula de a doua zi actioneaza prin inhibarea sau amanarea ovulatie, astfel incat sa impiedice fecundarea si, astfel, aparitia sarcinii. Este disponibila in farmacii, fara prescriptie de la medic. Atentie, nu este o metoda de avort, ea fiind capabila numai sa evite aparitia sarcinii, nu si sa elimine o sarcina deja existenta. Pilula de a doua zi poate fi folosita ori de cate ori apare o situatie precum cele descrise mai sus. Desigur insa, daca stii ca aceste situatii pot fi prea frecvente, este bine sa iei in calcul o metoda contraceptiva cu efect pe termen lung, asa cum sunt anticonceptionalele, care au eficienta de 99,7% daca le folosesti corect.

pilula de a doua zi