Creste interesul pentru apartamene noi si in Constanta

Daca in anii trecuti Constanta a fost ocolit de febra imobiliara a contructiilor de blocuri noi, aparand putine blocuri in diverse zone ale orasului, mai nou piata a devenit extrem de dinamica. Se construieste intens si se anunta foarte multe proiecte noi atat central, cat si la periferie. De la blocuri individuale (dar chiar si de mai mult de 10 etaje fiecare) si pana la ansambluri rezidentiale cu mai multe blocuri, informatiile pe aceasta piata beneficiaza de update alert – lunar, noi proiecte apar in plan, iar altele se dezvolta. Nu putine sunt exemplele in care dezvoltatorii au pornit cu un plan de bloc de un anumit numar de etaje, iar pana la startul efectiv al constructiei au mai obtinut autorizatie pentru inca unul sau mai multe etaje suplimentare.

masina arabesqueProgramul Prima Casa se dovedeste un real succes, iar acest lucru “misca” puternic piata de locuinte noi – preferate atat de clienti, cat si de bancile finantatoare. Producatorii si retailerii de materiale de constructii se bucura de acest nou trend general la nivel national, care acum se face simtit si in Constanta. Magazine precum Arabesque vand atat micilor dezvoltatori, cat si celor mari, care vor sa profite de relatia cu un retailer de top, dar si de simplitatea comenzilor (inclusiv online). De la materiale pentru structura si pana la cele pentru finisaje, toate pot fi gasite direct pe internet, accesand website-ul arabesque.ro.

In Constanta apar multe proiecte cu preturi rezonabile, caci dezvoltatorii au inteles ca cel mai mult se cauta apartamentele cu suprafete mai mici: garsoniere cu 27 – 35 mp, apartamente de doua camere cu 45 – 55 de mp si tot asa. Exista si segmentul de lux, acolo unde suprafetele utile sunt mult mai generoase – este cazul apartamentelor cu vedere la lac, din zona City Park Mall. Acest segment este insa limitat, asa ca pare mai profitabil sa construiesti pe inaltime si sa oferi cat mai multe garsoniere si apartamente de 2-3 camere, la preturi comparabile cu cele ale apartamentelor situate in blocurile mai vechi.

Interesant este ca, daca in anii trecuti orase ca Bucuresti, Cluj-Napoca si Brasov atrageau multe investitii imobiliare, acum si Constanta ofera altceva in afara de apartamente de vacanta in Mamaia si Eforie Nord.