O saptamana cu cortul – proiect pentru vara viitoare

Vara asta n-am reusit sa fac mare lucru in materie de calatorii, in principal din cauza unor proiecte ce au necesitat multa implicare si atentie (cel mai important – mutarea locuintei). Am sacrificat vara, se poate spune, caci am avut o perioada destul de stresanta (nici nu s-a terminat cu totul). Pentru vara viitoare, am 2 mai proiecte de calatorie, sa ma “razbun” pentru timpul pierdut acum. Unul dintre ele se refera la o calatorie lunga prin Europa (low-cost, cu trenul, cu cortul, prin hosteluri etc.). Dar destul de lunga, poate chiar vreo luna.

Cel de-al doilea, despre care o sa vorbesc in acest articol, ar fi o saptamana cu cortul in Vama Veche. O saptamana lunga si lenta, in care sa nu facem nimic, decat sa ne simtim bine, sa privim valurile si sa le ascultam cum se sparg de mal. As vrea sa fie o saptamana pe plaja, nu intr-un camping specializat. Din cate am observat, o multime de corturi sunt instalate toata vara pe plaja din Vama Veche, in zona cu plaja de carte (iesirea spre 2 Mai).

cortAm mai fost cu cortul, insa doar in camping (chiar daca tot in Vama Veche si tot aproape de plaja). Nu este acelasi lucru. Am stat putin (1-2 nopti) de fiecare data, deci s-a consumat prea rapid. Nu am vazut nici rasaritul din mare, nimic. Acum, as vrea sa fie altfel. In vara 2014 am observat o familie cu 2 copii care a stat in Vama, pe plaja, cel putin o luna (am fost de mai multe ori in acest interval si de fiecare data erau acolo, in acelasi loc). In vara 2015, la inceput de august, aceeasi familie, in acelasi loc. Asa ceva mi-ar placea, casa de vara chiar sa fie afara (ma rog, in cort, dar tot afara inseamna).

Inainte de a face o astfel de iesire, trebuie sa ma mai informez despre lucrurile pe care este bine sa le avem. Am tot auzit ca foarte util ar fi un generator de curent electric, de mici dimensiuni, cu care sa rezolvi problema electricitatii (ca sa nu depindem numai de restaurante si baruri chiar si pentru incarcarea telefonului / laptopului). In plus, ceva lumina este buna si la cort, pe timpul noptii, sa nu fie bezna totala daca ai nevoie sa te misti. Pe egeneratoare.ro am observat ca exista o multime de modele, de la unele mici si pana la generatoare mai complexe. Cel mai probabil, voi apela la ajutor specializat pentru a face o alegere corecta. In rest, avem cam de toate, pana si saltele gonflabile pentru dormit comod in cort.