Unii se gandesc la Craciun si Revelion, altii deja la vara 2016

Eram zilele trecute intr-un hipermarket si am observat ca, desi este abia inceput de octombrie, deja exista raioane speciale cu decoratiuni de Craciun si cu dulciuri de Craciun, gen turta dulce. Si asta in conditiile in care doar ce s-au terminat campaniile Back to School, iar Halloween este abia peste vreo 3 saptamani. Adevarul este ca se apropie Sarbatorile de iarna, foarte curand vom vedea o multime de reclame specifice + targuri de Craciun + decoratiuni prin orase si magazine… spiritul Sarbatorilor de iarna isi face aparitia parca tot mai devreme, an de an.

In ceea ce ma priveste, inca nu am niciun plan pentru vacanta de iarna, desi mi-as dori foarte tare cel putin o calatorie in decembrie – ianuarie, daca nu chiar mai multe. Cel mai probabil, decizia va fi luata mai spre ultimul moment, chiar si cu riscul de a nu mai gasi cazare atat de ieftina precum in cazul preturilor early booking. Poate ceva last minute, desi putin probabil in acea perioada, pentru ca zonele populare sunt intens rezervate.

mamaia iaki hotelUitandu-ma pe website-urile agentiilor de turism in cautare de ceva oferte de iarna, am gasit multe idei pentru vacante, sejururi, city-break-uri si circuite pentru primavara – vara 2016. Cel mai probabil, multe persoane deja se gandesc la vara 2016 si chiar isi fac planuri in acest sens. In curand, agentiile de turism vor promova cu mari discounturi ofertele pentru vara viitoare, asa ca se vor putea face rezervari la mare, in statiuni de pe litoral precum Mamaia, Venus sau Neptun. In turism, se poate spune ca nu este niciodata prea devreme sa faci o rezervare, hotelierii accepta cu placere sa-si ocupe locurile din timp.

Singurul dezavantaj in a face o rezervare cu foarte multe luni inainte este acela ca te supui anumitor riscuri cu privire la evenimente neprevazute. In general, pentru a primi un discount mare este nevoie sa platesti un avans sau chiar intregul pret, iar oferta devine nerambursabila (ba chiar nu prea sunt acceptate modificari fara penalizari). Asadar, trebuie sa te asiguri ca ai un program previzibil, eventual sa-ti faci o asigurare storno, mai ales daca este vorba despre un pachet turistic mai scump.