Cosurile cadou de Craciun devin an de an si mai apreciate in Romania

Cosurile cadou pe care le poti cumpara din magazine (ca persoana fizica) sau pe care le poti comanda special (in calitate de companie) sunt in cele mai multe tari dezvoltate un obicei de Sarbatori care are deja o istorie foarte lunga, de multe zeci de ani. In Romania, “moda” cosurilor de Craciun si de Paste este relativ recenta, dar prinde tot mai mult contur in fiecare an. A aparut practic si o nisa de specialitate in retail, magazine online precum boutiquecadeaux.ro, specializate in cosuri Craciun pentru absolut toate bugetele. Astfel, se pot comanda cosuri ce costa in jur de doar 20 de lei, dar si cosuri ce costa sute de lei. Totul depinde de continut, evident, insa gestul este la fel de frumos, iar cadoul este mereu apreciat de cel care il primeste.

cos cadou craciun traditionalCorporatiile obisnuiesc sa ofere astfel de cadouri de Craciun si de Paste pentru parteneri de afaceri, angajati, ba chiar si pentru furnizori, clienti premium si alti colaboratori. IMM-urile au preluat si ele ideea, devenind clienti importanti pentru cosuri Craciun online. Nu trebuie uitate nici persoanele fizice, care cumpara in general cosuri cadou pentru a le oferi rudelor, prietenilor, dar si… sefilor de la locul de munca, in special in mediul office. Nu intamplator toate marile retele FMCG (supermarketuri, hipermarketuri, cash & carry) propun o multime de variante de cosuri cadou Craciun si Paste si accepta chiar si comenzi speciale pentru volumele mai mari.

Nisa de retail a cosurilor de Craciun a fost afectata de anii de criza, caci multe companii si-au restrans bugetele pentru astfel de actiuni. Cu timpul, toti am inteles insa ca “exista viata dupa criza”, iar companiile trebuie sa cheltuiasca bani in momentele importante. Asadar, cel mai probabil, vanzarile de cosuri de Craciun vor fi destul de mari anul acesta.

In caz ca nu stiti, vine Craciunul. Asa cum spuneam recent si intr-un alt articol de pe blog, foarte curand veti vedea o multime de reclame TV cu specific de Craciun, iar de la inceput de noiembrie veti interactiona in multe locuri – pe strada, in magazine, in parcuri – cu atmosfera de Craciun. Marile magazine deja au expus decoratiuni si dulciuri specifice de Craciun, caci consumatorii abia asteapta aceasta Sarbatoare atat de iubita prin spiritul general pe care il ofera cu atat de mult timp inainte de momentul propriu-zis. Desi Craciunul dureaza doar 3 zile (2 cu adevarat, daca ne gandim in zile libere legale), aceasta Sarbatoare se simte practic pentru vreo 2 luni, in special inainte, dar si putin dupa.