Aparatele de cafea – intre comoditate si gust intens

Se poate spune ca prepararea cafelei la ibric a intrat in sfera traditiilor romanesti, in conditiile in care romanii sunt de foarte multi ani mari consumatori de cafea, iar aceasta reprezinta principala modalitate de pregatire a acestei bauturi. Cafeaua este asociata cu diverse momente ale zilei, dar in special cu orele de dimineata si cu micul dejun. Si asta datorita proprietatilor cafelei, care asigura corpului o stare energica.

In ultimii ani, tot mai multi romani aleg sa foloseasca aparatele electrice de preparare a cafelei. Cele mai utilizate sunt cafetierele cu filtru, pentru ca au costuri foarte mici. Acestea asigura un proces comod de preparare a cafelei si un gust constant. Cafetierele se pot programa astfel incat cafeaua sa fie pregatita spre exemplu la prima ora a diminetii, in momentul in care se doreste savurarea cafelei. Mai mult decat atat, multe persoane adora in special gustul cafelei la filtru, pe care doresc sa-l regaseasca in fiecare zi.

espressor philips saecoCele mai moderne aparate de cafea sunt insa espressoarele automate si super-automate, asa cum sunt cele de aici, din gama Saeco. Celebrul brand de espressoare, pus in valoare de tehnologia Philips de ultima generatie, ofera consumatorilor comoditate maxima si gust de “cafea perfecta”, exact ca intr-o cafenea veritabila. La tine acasa, poti practic avea propria cafenea, la costuri rezonabile. Intregul proces de preparare a cafelei este realizat pe loc, incepand chiar cu macinarea, in cadrul careia sunt utilizate rasnite din ceramica. Astfel, niciodata gustul nu va fi compromis, gustul “de ars” nu poate sa fie o optiune.

Dintr-o singura atingere se poate “declansa” procesul de preparare a cafelei preferate. Unele espressoare contin un dispozitiv special de spumare a laptelui, astfel incat se pot pregati diverse specialiti de cafea. Cei ce cumpara din magazine (inclusiv online) espressoare de acest gen isi vor impresiona mereu oaspetii cu o cafea desavarsita, demna de cafenelele de top din Europa.