Hainute pentru fetite – absolut splendide, pline de culoare

De ceva vreme, vizitand magazinele cu produse pentru copii in calitate de tata de baiat, sunt tot mai sedus in raioanele cu hainute pentru fetite (ce de diminutive…). Mai exact, de fiecare data ma trezesc admirand rochite, bluzite, fustite, pantalonasi (alte diminutive…) din sectiunea dedicate fetelor. Nu sunt singurul care crede asta, de fapt este chiar evident: hainutele de fetite sunt splendide, pline de culoare, fermecatoare. Se potrivesc atat de bine cu cele care le poarta… In opozitie sunt hainutele (sau sa zic hainele, ca nu merita alint) pentru baieti – mult mai simple si mai putin colorate, destul de banale as spune.

hainute fetita“Discriminarea” incepe din copilarie, caci si mai departe femeile au parte de mult mai multa diversitate fashion decat barbatii 🙂 Dar, in privinta copiilor, parca totul este si mai evident. Raioanele cu haine pentru fetite sunt o explozie de culori vii, calde, iar cele dedicate baietilor sunt mult mai anoste. Doream de mult timp sa subliniez asta, dar parerea mi s-a conturat si mai puternic cand am descoperit pe internet un magazin dedicat hainutelor pentru fetite – Bayo.ro. Gasesti astfel online, chiar aici, o multime de rochite, produse pentru balet si tot felul de articole incantatoare. Cu atat de multa culoare si imaginatie, aceste “femei mici”, adica niste fiinte pline de feminitate si inocenta, sunt si mai adorabile.

Acum toata pledoaria mea de mai sus nu are tocmai un scop anume… adica lucrurile sunt asa cum sunt, stiu ca este normal ca baietii sa se imbrace mai anost. Totusi, putin mai multa imaginatie si putin mai mult curaj din partea designerilor nu ar strica, in unele cazuri. Stiu, spun toate acestea pentru ca imi dau seama ca mi-as dori sa am si o fetita. Din motive practice, as prefera una gata crescuta pana pe la 3 ani daca se poate 🙂 Pe de alta parte, ma “ingrozesc” cand ma gandesc ca, daca as avea propria mea fetita, probabil as cheltui o multime de bani pe hainutele astea adorabile… fapt cu care nu sunt tocmai impacat 🙂