Cumperi mai ieftin daca alegi shopping online “destept”

 

Dupa niste ani in care comertul electronic in Romania era prezentat drept ceva “wow”, o inovatie mai degraba asociata cu actiunile excentrice, mai nou cumparaturile online au devenit ceva destul de banal. Pana si categorii de persoane aparent nu tocmai prietene cu tehnologia au fost cucerite de avantajele pe care le aduce shoppingul pe net.

Este adevarat ca multi inca folosesc internetul ca pe un canal de cumparaturi alternativ teleshopping-ului, in sensul ca se face o comanda si plata se realizeaza la livrare, pe principiul “platesc cand vad”. Platile online sunt putine, dar cresc impresionant an de an. Probabil vor creste si mai mult, in conditiile in care taxele platite de comercianti tocmai s-au redus puternic cu o luna in urma.

Totul este mai ieftin pe internet, se spune. Si cam asa este. Doar ca nu oriunde pe internet este ieftin. Iar in unele locuri poate fi ieftin si prost sau poti avea parte de servicii slabe ori – cel mai rau – de produse care nu sunt originale. Asadar, ai nevoie de ceva mai mult decat de www, Google, Facebook, tastatura si mouse / touchpad / touchscreen. Trebuie sa gandesti. Trebuie sa fii atent la detalii. Trebuie sa-ti cunosti si drepturile (de exemplu cel de retur), dar sa nu uiti ca in anumite situatii mai buna este preventia decat “alergatura” pentru aplicarea legii in favoarea ta.

myieftin logoO idee foarte buna este sa utilizezi servicii de comparare a preturilor online, asa cum este myieftin.ro. Aici ai produsele impartite pe categorii, dar evident ca poti cauta singur produsul dorit, daca este vorba despre un articol anume. Cumperi mai ieftin daca faci shopping online “destept” si nu la intamplare. Pentru cei care nu stiu, exista magazine online care vand produsele extrem de scump si totusi au vanzari mari pentru ca, la fel ca si in comertul offline, nu toata lumea compara preturile, unii alegand sub impulsul momentului si nu rational.