In cautare de RCA ieftin. Varianta comoda: online

La inceput de an 2016, soferii se afla sub “socul” informatiilor cu privire la majorarea tarifelor la asigurarile RCA. Mai mult decat oricand, se cauta cele mai mici preturi la RCA, desi unii asiguratori (companiile cu brand “premium”) avertizeaza asupra faptului ca in mod normal soferii ar trebui sa fie atenti la conditiile generale si la notorietatea asiguratorului si nu doar la pret. Varianta cea mai comoda in cautare de RCA ieftin este, ca si in anii trecuti, asigurarea incheiata online.

rca la tine acasaTot mai multi romani descopera ca pe internet totul este mai simplu, pana si cumpararea de asigurari. Astfel, brokerii de asigurare observa cum scad vanzarile offline si cresc cele online, o tendinta care se va accentua cel mai probabil. Offline-ul este sustinut in special de mall-uri, galerii comerciale si hipermarketuri, adica de comertul modern. Comertul electronic a venit tare din urma, caci ofera o multime de avantaje. Compari preturile, gasesti ce este mai bun in functie de interesale tale. Pretul este sfant intotdeauna, mai ales la RCA, deci cei care au avut probleme cu o anumita companie sunt in general mai atenti.

Asa cum este normal, website-uri precum www.rcalatineacasa.ro promit servicii complete si gratuite, adica inclusiv livrarea politei pe email si prin curier, in 24 – 48 de ore, oriunde in tara. Cei care sunt interesati de Casco au si mai multe avantaje, pentru ca un astfel de serviciu optional implica evident o miza si mai mare pentru toti cei implicati in vanzare (de la asiguratori si pana la brokeri); se acorda bonusuri, iar preturile si conditiile sunt mereu “impachetate” cu promotii.

Online se vand si asigurari pentru locuinta (cele obligatorii si cele facultative) si asigurari de calatorie in strainatate (recomandate de toate agentiile de turism). Romanii nu au o disciplina tocmai buna in materie de asigurari, in general platesc doar atunci cand sunt obligati sa o faca sau dupa ce au constatat “pe propria piele” ca este mai ieftin sa te asiguri decat sa-ti asumi eventualele probleme pe cont propriu.