Efectul unui animal de companie in familie

De-a lungul timpului, am experimentat in mod direct si mai ales indirect (in sensul ca am vazut in alte familii pe care le cunosc) efectul pe care il are adoptarea unui animal de companie. Momentul este important, caci ii schimba in mod pozitiv pe cei din casa si apropie relatia dintre cei care locuiesc impreuna. Este remarcabil cat de mult bine poate face un caine sau o pisica!

Se cunosc efectele terapeutice ale prezentei animalelor de companie, insa nu trebuie sa fii bolnav pentru a beneficia de pe urma acestora. Practic, te incarci cu energie pozitiva, te joci, socializezi, razi. Impreuna cu ceilalti din familie. Lasi deoparte preocuparile individuale si te simti bine alaturi de cei din familie – totul se intampla in jurul cainelui / pisicii.

In prezent, suntem tot mai ocupati, tot mai concentrati, tot mai stresati, tot mai obositi. Un caine sau o pisica ne va scoate din aceasta stare si ne va face mai fericiti. Exact, animalele de companie au o contributie majora la fericirea noastra personala. Deci ii inteleg si pe cei mai putin impliniti pe plan personal care se inconjuara cu pisici sau/si caini, deci evident aceasta este o solutie extrema… Solutia buna este sa comunici mai ales cu oameni, dar sa ai aproape si animale de companie.

Cand ai o pisica sau un caine, este aproape ca si cum ai avea un copil – ai griji, dar si multe satisfactii. Desigur, este o comparatie fortata, caci cele doua lucruri sunt total diferite. Pentru unii insa, animalul de companie este un copil, unul care nu creste niciodata astfel incat sa plece si sa devina independent.

animale de companie

Cunosc persoane care nu erau deloc interesate de animale, insa care s-au schimbat profund dupa ce, intr-un anumit context, au trebuit sa accepte prezenta unui animal de companie in locuinta. O schimbare in bine, evident. Ba chiar persoane care au devenit astfel extrem de apropiate de cainele / pisica lor. Nu recomand de fapt alte animale de companie in locuinta – poate doar pesti, dar in niciun caz pasari ce au nevoie sa zboare libere si care cu siguranta nu se simt bine in custi…

Este dificil sa cresti un animal de companie? Este. Dar este mai putin dificil decat era in trecut. Acum, ai totul la dispozitie, de la hrana la servicii. Este adevarat ca totul costa. Totusi, pana si in privinta transportului exista servicii specializate de transport international pisici de exemplu, asa cum este www.transport-pisici.net. Cu dragoste si responsabilitate, se poate. Daca locuiesti la curte, cu atat mai bine – si pentru tine, si pentru animalutele tale.