Jucarii transmise de la o generatie la alta

Cu siguranta ca am distrus multe jucarii la viata mea, insa am si pastrat din ele, suficient de mult timp incat copilul meu sa apuce sa se bucure la randul lui de acestea. El stie ca anumite jucarii sunt de pe vremea cand eu eram copil si este foarte incantat de aceasta “mostenire”.

Cele mai durabile s-au dovedit a fi o masinuta de Formula 1 cu telecomanda, o ambulanta cu baterii care scoate semnale luminoase si se misca singura, precum si colectia mea de piese Lego. Indeajuns de durabile pentru a trece de la generatie la alta, insa cam atat, caci al meu copil s-a dovedit extrem de interesat de a vedea circuitele interioare ale primelor doua jucarii de mai sus… bine ca piesele de plastic de constructie nu au un continut prea interesat, asta le-a salvat viata 🙂

Unele jucarii de calitate sunt extrem de durabile. Si de la baiatul meu au ramas unele chiar si de cand avea 1-2 ani – unele le-am donat, altele sunt inca pastrate (poate pentru copiii lui?). Conteaza insa si tipul de jucarie (unele pur si simplu trebuie sacrificate), precum si varsta la care cel mic le utilizeaza – exista unele varste la care copiii sunt prea putin protectori cu jucariile.

Dincolo de dorintele lor, noi (cei responsabili) trebuie sa alegem mereu cu grija jucariile, gandindu-ne inclusiv la aspecte precum siguranta in utilizare, siguranta celorlalte lucruri din locuinta si evident partea educationala. Am mai scris pe blog chiar recent despre nisipul kinetic si, pentru cei care nu au citit inca, trebuie sa-l dau drept exemplu pozitiv. Poate il voi si testa in viitor alaturi de copilul meu, insa ceea ce am citit / vazut online pare promitator. Se pare ca este una dintre cele mai cumparate jucarii din SUA, acum disponibila si in Romania.

nisip kinetic

Nisipul Kinetic este un nisip de jucrie perfect pentru joaca in casa, care nu se usuca, nu se risipeste, nu se lipeste de maini si nu murdareste, fiind 100% sigur si non-toxic. Este ideal inclusiv pentru copiii cu alergii – nu contine caseina si gluten. Nisipul kinetic este perfect pentru manutele care se joaca si mintile care invata, se poate dezinfecta si este conform cu toate directivele Uniunii Europene de siguranta.