Cand are si cand nu are rost sa investesti in etichete celebre la produsele pentru copii

Ma “laud” mereu ca am o viziune extrem de libertina asupra alegerilor personale: fiecare este liber sa faca ce alegeri personale doreste, fara sa il judec intr-un mod negativ, daca eu nu sunt de acord cu alegerile respective. Desigur, pot avea o parere, dar atat, o tin pentru mine. Tocmai de aceea nu-i inteleg pe cei care se uita in ograda altora si au pretentii despre ce face X si Y; ma refer desigur la unele subiecte de actualitate in societatea noastra, adesea dezbatute, dar nu vreau sa intru prea mult in amanunte, caci nu despre asta vreau sa vorbesc acum, ci despre… cat de mult (sau de putin?) merita alegerea brandurilor “celebre” in gamele de produse dedicate copiilor.

Inca de la inceput, as puncta diferenta dintre produsele care au legatura directa cu hranirea, sanatatea, dezvoltarea si siguranta copiilor si produsele din categoria fashion sau alte lucruri ce nu reprezinta nevoi fundamentale. In prima “grupa” prezentata mai sus, brandurile au un rol destul de notabil: ofera incredere, ceva mai multa calitate garantata, ba chiar functionalitate mai ridicata, daca ne gandim spre exemplu la un scaun pentru hranirea bebelusului, un scaun auto pentru copil sau un carucior pentru cel mic / cea mica / cei mici (daca sunt gemeni, tripleti etc. 🙂 ).

geacaIn zona de fashion insa, a cumpara produse foarte scumpe doar pentru ca au etichete cu marci celebre mi se pare o risipa de bani – si la adulti, dar mai ales la copii, caci acestia pe langa faptul ca vor purta hainele respective foarte putin, nu au (sau nu ar trebui sa aiba la o asemenea varsta frageda) tentatia de a se raporta la branduri in alegerea unui stil personal.

Exista insa solutii smart, de exemplu magazine outlet si alte magazine online care ofera shop4kidsinclusiv produse de imbracaminte si incaltaminte de la branduri cunoscute (deci implicit promisiunea de calitate ridicata) la preturi decente. Daca esti putin atent la ceea ce exista pe piata, vei gasi surse de unde sa faci astfel de shopping. Un exemplu este www.shop4kids.ro, unde chiar am vazut produse frumoase la preturi mici. Au de toate, de la sterilizatoare de biberoane si pana la ghiozdane, insa am “rasfoit” mai mult zona de produse cu imbracaminte de la branduri celebre.

bluzaTot aici am vazut diverse promotii la produse pentru copii (inclusiv biberoane de calitate, creme de protectie solara cu FP ridicat etc), dar si multe hainute “decorate” cu personaje Disney si nu numai, produse care intr-adevar ii vor bucura pe cei mici, fara a face ravagii in bugetele parintilor 🙂 . Ce mi-ar placea sa gasesc mai mult ar fi produse Desigual la preturi mici, singurele care pot sa spun ca ma cuceresc pe deplin, indiferent daca sunt pentru copii sau pentru adulti. Magazinul de care v-am povestit mai sus are si o astfel de categorie, deci sper sa mai apara si hainute Desigual, pastrandu-se preturile la nivelul actual de pe website – adica foarte, foarte prietenos. Cand costul este mic, desigur ca merita sa cumperi si etichete celebre la produsele fashion pentru copii 😉