Sanatatea si frumusetea: constient sau nu, focusul nostru principal

De-a lungul vietii, avem numeroase scopuri pe care ni le fixam, pe plan personal si profesional. Uneori, ignoram nevoia de intretinere a sanatatii si chiar actionam impotriva ei, insa la fiecare “semnal de alarma” facem totul posibil pentru a corecta eventualele nereguli. Fara sanatate, este clar ca nu putem functiona corect. Dincolo de problemele grave care necesita interventie rapida, avem adesea diverse “pansamente” pentru sanatate – de la suplimente alimentare pana la diete “pro sanatate” si alte “trucuri” care speram sa aiba un oarecare efect.

Sanatatea are o stranda legatura cu partea estetica, deci cu frumusetea umana. Exista in societate sabloane cu privire la frumusete, pe care tot societatea incearca – cel putin formal – sa le considere inoportune. Realitatea este ca studii stiintifice au demonstrat ca ceea ce consideram noi frumos in materie de partener de cuplu tine de fapt si de instinctul nostru cu privire la gene mai sanatoase. Altfel spus, oamenii mai frumosi sunt, in general mai sanatosi. Asa spune stiinta, nu stiu acum exact ce spune si statistica.

Ca orice alta specie, oamenii fac multe sacrificii pentru frumusete, pentru a-si impresiona “perechea”. Paradoxal, uneori facem lucruri nesanatoase doar pentru a fi frumosi, insa in general frumusetea si sanatatea merg in aceeasi directie. Fara sanatate, frumusetea nu poate fi decat pe termen foarte scurt posibila.

Constient sau nu, elementele legate de sanatate si frumusete sunt focusul nostru principal in viata, tinand cont de toate cele prezentate mai sus. Adica nu traim pentru a fi frumosi si sanatosi, dar actiunile noastre au o legatura directa cu acest “scop” – pentru ca, din punct de vedere genetic, suntem “programati” sa fim asa, sa stim ca trebuie sa fim frumosi (adica atractivi) si sanatosi (pentru noi insine, pentru copii, pentru “specie” 🙂 daca pot spune asa).

Mai nou, in epoca moderna, sanatatea si frumusetea se mai combina cu ceva: rasfatul si comoditatea. Nu mai este neaparat nevoie sa faci mari sacrificii, sa muncesti pentru frumusete si sanatate. In unele cazuri, poti “cumpara” servicii care le rezolva pe toate. Spre exemplu, poti alege tratamente corporate Bucuresti la un salon unde sa primesti inclusiv rasfat.

tratamente
epilare definitivaIn functie si de nevoile estetice pe care le ai, poti apela la termocuvertura cu infrarosu, electrostimulare, lipolaser, vacuum, drenaj limfatic, impachetari la rece, tratamente pentru maini – de exemplu la bonton, salon de profil care se prezinta drept “Beauty & Medical Center”. Asadar, iata, cele doua cum se imbina. Merita sa amintim si de serviciile de epilare definitiva Bucuresti, care rezolva probleme estetice si care pot determina ca ulterior ca fie evitate agresiunile asupra pielii, determinate de epilarea conventionala regulata.