Avion – masina – avion: varianta ideala de calatorie

Desi nu ma dau in vant dupa zborul cu avionul (ce bine suna, nu-i asa? 🙂 ) si nici nu sunt mare fan al mersului cu masina, trebuie sa recunosc ca, intr-o calatorie, varianta ideala ar fi sa folosesti aceste doua mijloace de transport. Si ma refer in aceasta forma / ordine: avion – masina – avion.

Mai exact, sa zbori pana la destinatie (oricat de mare ar fi distanta, vei ajunge acolo rapid), iar in zona sa alegi o masina de inchiriat. Apoi, la plecare, lasi masina la firma de rent a car (sau o folosesti chiar pana la aeroport) si apoi te urci iarasi in avion, spre casa. Sau spre urmatoarea destinatie de calatorie 😉

Sistemul acesta de inchirieri masini prinde tot mai mult contur si la noi in tara. Principalii clienti sunt turistii straini si oamenii de afaceri veniti cu treaba pe la noi prin Romania. Evident, in Bucuresti este cea mai mare cerere, dar auzim tot mai des si de rent a car iasi, rent a car Constanta, rent a car Brasov si tot asa. Si pentru ca tot am dat exemplul Iasiului, iata si un website al unei firme de specialitate din zona: trip-rentacar.ro. Masini diverse, preturi decente, conditii bune promovate…

masina
Apropo, am tot auzit ca ar fi mai avantajos sa colaborezi cu firme locale de rent a car si nu cu marile corporatii. Probabil ca sunt avantaje si dezavantaje, deci depinde de fiecare ce prefera. Ultima daca cand am mers in Grecia, in Corfu, am observat ca in statiunea in care ne-am cazat (am mers acolo cu autocarul, apropo…) exista o firma locala de inchirieri masini. Si aveau si clienti, chiar si printre turistii din Romania. Evident, sa ai o masina la dispozitie si sa te misti asa cum vrei, sa explorezi totul – iata varianta perfecta in vacanta.

Nu este deloc comod sa mergi cu masina personala pe distante lungi, sa conduci ore multe sau chiar zile si nopti… Si nu este nici ieftin! La cat de accesibile sunt acum biletele de avion, este perfect sa te plimbi “in aer” si apoi sa inchiriezi o masina pentru plimbarile in regiunea respectiva. Revenind la exemplul de mai sus, cu o masina inchiriata in Iasi poti ajunge la multe obiective turistice din zona Moldovei, inclusiv in Bucovina, ca doar este atat de aproape.

Cu o astfel de “strategie” avion – masina – avion te intorci din orice calatorie cu adevarat odihnit si gata de munca 🙂 Altfel, daca ai calatorit cu masina personala pe distante foarte lungi, cel mai probabil ai nevoie de un nou concediu dupa concediu… Si, repet, nici macar nu ai economisit ceva bani cat sa merite efortul.