Mobila care nu se demodeaza niciodata – cea de foarte buna calitate

Am experimentat de-a lungul timpului multe tipuri de mobilier, din diverse magazine, de la diversi producatori – de la cei de pe segmentul economic, pana la cei de pe segmentul de lux. Ce pot spune este ca nu am fost mereu impresionat de marci, adica uneori mi s-a parut ca am platit cam mult, raportat la calitate… Si prin calitate ma refer inclusiv la rezistenta in timp a mobilierului respectiv.

Prin definitie, mobila reprezinta un bun de folosinta indelungata; chiar mai indelungata decat electrocasnicele. Daca acorzi putina atentie sa ingrijesti cat de cat piesele de mobilier, acestea ar trebui sa raman intr-o stare apropiata de cea initiala pentru foarte multa vreme. Mai mult decat atat, mobila de calitate, din lemn masiv, se poate chiar reconditiona – am vazut piese valoroase, extrem de vechi, care sunt la fel de utile si astazi.

In realitate, foarte multe piese de mobilier comercializate in diverse retele de magazine de specialitate nu sunt facute sa reziste prea mult… poate doar daca sunt utilizate ocazional. Se degradeaza rapid atat functional, cat si estetic.

mobila 1

Pentru mobila dormitor care sa reziste o viata intreaga, am vazut online niste recomandari din categoria de mobila din lemn masiv… Chiar arata impresionant! Conteaza desigur si designul, caci vrei un anumit stil, pe langa rezistenta. Iar daca vrei o schimbare la un moment dat, mobila de acest gen isi pastreaza mare parte din valoare, deci ai putea sa o revinzi la un pret mai mult decat decent (iar daca este mobila de colectie, cine stie, poate chiar la un super pret).

mobila 2

“Beneficiind de utilaje performante si de maiestria unor mesteri tamplari de prima clasa, producem o gama variata de mobilier din lemn masiv pentru living, camera de zi, dormitor, birou, crama, bar, bucatarie, restaurant, horeca. In atelierul nostru, procesul de productie este suficient de flexibil pentru a preintampina cerintele clientilor nostri pentru programe de mobilier specifice, similare ca stil si finisaje celor ale RONEX, pastrand in acelasi timp toate aceste caracteristici”, se precizeaza pe website-ul unui producator din Romania.

mobila 0

In conditiile in care Romania a fost mai degraba exportator de lemn (se vede rezultatul in padurile noastre), este bine cand exista producatori care reusesc sa vanda, inclusiv la export, produse finite, pe segmentul de lux (exploatand responsabil resursele, desigur).

mobila 3