Cum ne echipăm pentru lucrul în HoReCa?

Munca în industria alimentară și în domeniul HoReCa necesită o atenție sporită la normele de igienă. Curățenia locului de muncă și a lucrătorilor trebuie să fie o prioritate, atât pentru angajatori, cât și pentru angajați. De aceea, echipamentele de protecție dedicate acestei industrii au rolul de a proteja de contaminare utilizatorul, dar și mediul de lucru. De la bocancii de protecție până la capeline, echipamentele de protecție de culoare albă reprezintă standardul acestei industrii. De la cămăși și halate până la boneta de bucătar, imbracamintea de protectie trebuie să ofere un aspect impecabil și profesionist, dar și un confort optim pentru zilele lungi de lucru la temperaturi crescute.

Materialul din care este croită îmbrăcămintea de protecție trebuie să fie rezistent atât la munca de zi cu zi, cât și la spălări repetate. De aceea, o croială din bumbac sau tercot rezistent este alegerea ideală pentru acest tip de echipament de protectie. Dacă gulerul și lungimea mânecilor sunt mai mult o chestiune de gust, elementele esențiale pentru confort sunt zonele de ventilație de sub brațe. Activitatea fizică intensă mai multe ore pe zi poate pune probleme chiar și celor mai rezistenți bucătari; de aceea, confortul trebuie să primeze!

Șorțurile și mănușile de protecție vin într-o varietate de modele, în funcție de scopul pentru care vor fi utilizate. În general, rezistența la contactul cu detergenți sau grăsimi vegetale și animale este calitatea cea mai căutată. Șorțurile impermeabile din polietilenă sau PVC sunt o alegere excelentă pentru lucrătorii în industria alimentară. Dacă riscurile de tăiere sunt la ordinea zilei (măcelării, abatoare), atât mănușile, cât și șorțurile din zale de oțel sunt recomandate. Deși mai scumpe decât echipamentele de protecție obișnuite, cele realizate din oțel sunt gândite pentru o durabilitate crescută, și o protecție mult superioară.

Nici încălțămintea de protecție nu trebuie neglijată: fie că vorbim despre saboți sau bocanci de protectie, cei de culoare deschisă sunt alegerea tipică pentru lucrul în HoReCa. Dincolo de asortarea cu restul îmbrăcăminții de protecție, confortul pe întreaga zi de muncă este esențial. De aceea, fețele din microfibră respirabilă și talpa ergonomică cu proprietăți antialunecare sunt elementele care nu trebuie să lipsească. O pereche de bocanci de protecție cu bombeu sunt mai mult decât suficienți pentru a face față riscurilor întâlnite în mod obișnuit.

haine

Echipamentele de protecție a capului sunt gândite pentru o contaminare minimă a locului de muncă. Realizate din polietilenă, capelinele și plasele de păr fac parte din echipamentul de protecție obligatoriu la lucrul cu alimente. Mai mult decât o măsură de protecție, aceste echipamente sunt atât eficiente cât și inovatoare: pentru bucătarii care nu sunt dispuși să își sacrifice podoaba facială de dragul carierei, există protectoare de bărbi din polietilenă!