Distractia online, completare a distractiei offline

In lumea noastra moderna, tehnologia ne este alaturi si in timpul liber, facilitandu-ne accesul la divertisment. Inclusiv pe dispozitivele mobile, avem o multime de forme de distractie, iar plictiseala este aprope imposibila cu atat de multe oportunitati. Desi este considerata uneori drept a avea efecte negative pentru sanatate, distractia online este un drept al fiecaruia dintre noi, garantat sa zicem de tehnologie. Poate fi trecuta la capitolul pozitiv, cu beneficii, atat timp cat este abordata in mod echilibrat. Mai exact, distractia online este “sanatoasa” atat timp cat reprezinta o completare a distractiei offline – la orice varsta, dar mai ales la adulti.

Intr-o lume atat de agitata, divertismentul de pe internet este util impotriva stresului, pentru persoanele active. Exista online tot mai multe jocuri pentru cei mari, inclusiv jocuri replici ale variantelor din cazinouri. Pentru pasionatii jocului de blackjack exista de exemplu comunitati cu sfaturi online pentru Blackjack Geeks si de acolo se pot afla informatii despre aceasta lume, cu oportunitatile ei specifice. Chiar si jocurile de noroc online pot fi ok, atat timp cat reprezinta doar o “bucatica” din totalul de distractie si acapareaza mici parti din timpul liber al unei persoane.

laptop

Este de preferat (pentru ochi si pentru minte) sa abordezi, chiar indoor, si alte jocuri clasice. Poti juca remi, monopoly, jenga si alte jocuri de societate, tot mai des prezente in magazine, deci la indemana de achizitionat. Desigur ca si acestea se gasesc si online, dar… merita si abordarea offline.

Apoi, dincolo de toate, sa nu uitam de jocurile ce presupun miscare autentica, de distractia in mediul offline. Sa faci sport este important… sau macar sa te joci in aer liber. Sa alergi, sa incerci diverse jocuri gen airosft sau paintball, foarte populare in tara noastra, in marile orase. Poti merge si la sala de fitness / forta, desi acolo tot intr-un spatiu inchis te vei afla.

Daca ne gandim la evolutia omului, pana la urma omul modern are nevoi legate de miscare (corpul trebuie sa consume energia, asa cum se intampla si in urma cu multi, multi ani, cand vanatoarea si celelalte activitati solicitau intens fizicul omului), dar si nevoi actuale, mentale, capitol la care putem include desigur distractia virtuala, adica divertismentul online.

Asadar, desi personal nu sunt pasionat de jocurile online, nu consider ca acestea sunt “de rau”, atat timp cat sunt doar un ingredient in reteta de timp liber petrecut in mod cat mai placut; exista multe forme de distractie, oricine poate alege, doar ca este bine sa o faca in mod echilibrat.