Jantele din aliaj sunt nu numai estetice, ci si rezistente!

Din ce in ce mai multi automobilisti isi echipeaza masinile cu jante aliaj auto, pur si simplu pentru ca arata mai bine. Foarte multi posesori de automobile pun designul pe primul loc si chiar recunosc cinstit ca pentru ei estetica este mai importanta decat functionalitatea. Asa gandesc mai ales automobilistii tineri, care sunt adeptii „stilului sportiv” de a conduce si se dau in vant dupa masinile tunate. La numai cateva zile dupa achizitionarea unui automobil, fie el nou sau la mana a doua, ei isi inlocuiesc jantele din otel cu unele din aliaj. In aceste conditii, nu este deloc de mirare ca din ce in ce mai multi producatori de automobile „din prima liga” – Porsche, Mercedes, Audi etc. – isi echipeaza de la bun inceput masinile produse cu jante din aliaj. Aceasta tendinta nu este deloc noua – a aparut inca din anii 1970, cand producatori italieni de automobile de viteza cum ar fi Lamborghini, Ferrari si Maserati isi echipau supersporturile cu jante din aliaj produse de compania Borrani Bimetal. La fel facea si Porsche, numai ca firma din Stuttgart prefera sa-si produca jantele din aliajin regie proprie.

jantaDar oricat de important este aspectul estetic, trebuie subliniat faptul ca principalul avantaj al jantelor din aliaj il constituie fiabilitatea. Acestea sunt mai rigide si se deformeaza mai greu decat cele din otel. In plus, nici nu ruginesc, pentru ca, spre deosebire de jantele din tabla ambutisata, cele din aliaj sunt imune la frig si umezeala! Un alt aspect important este ca jantele de aliaj sunt mai usoare, fapt datorita caruia rotile au o inertie mai mica. Si cu cat greutatea totala a rotilor este mai scazuta, cu atat automobilul va avea mai multa stabilitate la drum si va fi mai usor de controlat in viraje! Nu trebuie uitat nici faptul ca rotile cu jante din aliaj sunt mult mai usor de echilibrat decat cele din otel si, intrucat contragreutatile de plumb pot fi montate pe partea interioara (deci sunt mai putin afectate de hartoape si borduri), raman echilibrate mai mult timp. Si nici faptul ca, la vreme de vara, jantele din aliaj permit o mai buna racire a discurilor de frana!

Daca doriti sa achizitionati jante de calitate la preturi decente, „dati o tura” la unul dintre cele patru puncte de lucru pe care Auto Soft le are in Bucuresti – veti gasi acolo si un sfat bun!