Vreau sa ajut – Guest post

Vreau sa ajut – Guest post

Acum ceva timp, avand o ruda in spital, m-am dus sa o vizitez. Am fost bucuroasa sa vad ca se simte mai bine si in curand ii vor da drumul acasa. Insa, am ramas impresionata, si nu in cel mai placut mod, de ce se afla in acea clinica. Foarte multi oameni care sufereau si prea putine infirmiere. La un moment dat, ruda mea a avut nevoie de ajutor si am chemat o doamna. Aceasta mi-a spus ca nu poate sa vina, deoarece trebuia sa se duca la un caz urgent si, alergand spre salonul respectiv, mi-a explicat, din mers ce sa fac ca sa ajut. M-am reintors in salon si am actionat conform specificatiilor date de infirmiera. Spre surprinderea mea, m-am descurcat bine. Apoi, un alt pacient din salon m-a rugat sa il ajut. In timp ce incercam sa dau o mana de ajutor, a venit infirmiera de mai devreme si, vazand cat de bine ma descurc, s-a scuzat pentru ca nu putuse sa ajunga si apoi m-a felicitat pentru indemanarea mea. Mai in gluma, mai in serios, mi-a zis:
“- Doamna, dar de ce nu va faceti infirmiera? Vad ca aveti mana pentru asa ceva si rabdare. Si, daca ati sti cata nevoie este in acest spital de infirmiere! Toate pleaca in strainatate si noi am ramas o mana de femei care nu stim care incotro sa ne mai impartim.”
La vorbele femeii, am inceput sa ma gandesc ca nu ar fi o idee rea. Pana la urma eram suficient de tanara ca sa ma recalific si, in plus, intotdeauna imi placuse sa ma fac utila celor din jur. Iar despre rabdare, nu se punea problema. Avusesm grija de toti cei din familie cand fusesera bolnavi.
Ajunsa acasa, am intrat pe internet si am inceput sa caut cursuri infirmiera. Imi doream sa gasesc un curs in orasul meu si care sa imi dea o diloma recunoscuta. Asa am reusit sa intru pe platforma cursuri-autorizate.eu. Aici am gasit exact ceea ce imi trebuia. Cursul diponibil pe aceasta platforma, se tinea, din fericire, si unde stau eu si am fost multumita sa aflu ca este autorizat de Autoritatea Nationala pentru Calificari si detine acordul Ministerului Sanatatii. In plus, cursul de infirmiera ofera si un seminar gratuit de acordare a primului-ajutor. Intreg modulul este imparti in 720 de ore in care se vor dobandi urmatoarele lucruri: cum sa se planifice propria activitate, lucrul in echipa, comunicarea interactiva, respectarea drepturilor persoanei ingrijite, supravegherea starii de sanatate a persoanei ingrijite, ce inseamna si cum se face alimentarea si hidratarea persoanei ingrijite, igienizarea spatiului in care se afla persoana ingrijita, acordarea ingrijirilor de igiena pentru persoanele ingrijite, transportarea rufariei in codnitii de maxima igiena, transportul persoanelor ingrijite.
Dupa absolvire, se va acorda o diploma recunoscuta. Este foarte important de stiut ca foarte multe persoane se pot inscrie la astfel de cursuri, deoarece este nevoie de absolvirea a 8-10 clase obligatorii. Pentru persoanele care, din anumite motive, nu au terminat liceul dar au cele 10 clase, aceasta este o meserie de viitor si respectabila. Astfel, am inceput sa fac cursurile de infirmiera. Pot sa spun ca sunt foarte multumita de modul de predare si felul in care se desfasoara orele. Cu aceasta diploma voi putea sa ajut oamenii aflati in suferinta.