Nevoia de securitate in locuinta

Nevoia de securitate in locuinta

Desi rar, am vazut in cateva locuri chiar apartamente de bloc cu autocolant prin care se preciza ca locatia este monitorizata de o firma de securitate… Desigur, poate la acea adresa “locuia” de fapt o companie, poate erau birouri, dar oricum, interesant ca si in blocuri exista clienti pentru firmele de securitate (care se adreseaza de obicei spatiilor comerciale, bancilor, spatiilor stradale de retail de produse sau servicii etc.).

De asemenea, am mai observat ca vanzatorii de usi de intrare in casa insista mereu in magazine si in prezentarile comerciale nu doar pe design si rezistenta materialelor, ci mai ales pe siguranta inchiderii, pe securitatea deplina. Este si normal, caci usa o avem la intrarea in locuinta pentru a ne separa spatiul propriu de orice altceva si pentru a ne asigura intimitatea, iar aceasta separare trebuie sa fie certa. Oriunde in lume ai nevoie de aceasta siguranta, dar adevarul este ca in Romania mediul de viata pare si mai nesigur, vedem in mass-media o multime de cazuri de infractiuni, unele chiar ingenioase in materie de intrari prin efractie, furturi in diverse moduri etc.

Nevoia de securitate in locuinta ii determina pe unii nu doar sa cumpere usi metalice foarte solide, cu inchidere sus si jos de cate 3 ori, ci chiar sa apeleze la solutii de monitorizare, pe cont propriu sau prin intermediul unor firme de specialitate, care asigura protectie si paza. Exista in prezent multe “jucarii” utile – camere video cu transmisie live, senzori fel de fel…

Usile sunt insa principala bariera in calea infractorilor si trebuie sa fie foarte sigure. Cand apar mici probleme, acestea trebuie rezolvate, nu lasate ca “merge si asa”. Reparatii usi metalice in Bucuresti – Ilfov sau in alte localitati se poate face cu firme de specialitate, lacatusi mecanici specializati, cu experienta relevanta, care lucreaza legal 100%. Este de preferat sa nu se apeleze niciodata la mesteri de ocazie, gasiti pe site-urile de anunturi, care spun doar ca “se pricep”. Deblocari usi metalice se pot face de asemenea alaturi de firme serioase, care stiu cum sa actioneze sigur si rapid, fara a deteriora usa in momentul deblocarii. Atunci cand sunt inlocuite piese, acestea trebuie sa fie originale, conforme, oferite cu garantia calitatii.

Nevoia de securitate in locuinta tine de vremurile moderne in care traim… Ma refer nu doar la tulburarile din societate (de tot felul), ci mai ales la avansul tehnologiei, la care au acces si infractorii. Niste infractori destepti, bine pregatiti, care pur si simplu aleg sa lucreze in slujba raului, pot actiona foarte usor daca folosesc dispozitive moderne, diverse gadgeturi si aparaturi. O dovedesc cei care, in ultimii ani, au atacat chiar obiective importante, publice, precum bancomate si chiar sedii de banci sau agentii de schimb valutar. Locuintele cu atat mai usor pot cadea prada infractorilor, daca nu sunt securizate corect…